Kniha nie je skladom
budeme expedovať
až po 10.1.2025
Vydavateľ: Expol pedagogika
ISBN: 9788080915971
Poč.strán: 96
Rok vydania: 2009
Väzba: brožovaná
Formát: 212x299
Jazyk: slovenský
Pridané: 05.06. 2013
ISBN: 9788080915971
Poč.strán: 96
Rok vydania: 2009
Väzba: brožovaná
Formát: 212x299
Jazyk: slovenský
Pridané: 05.06. 2013
Naša cena: 23,80 €
Technológia pre 2. ročník - kuchár
Autor: Gara Karol, Máziková Daniela, Verčimáková Ľudmila, Motola Ján
Kniha je v kategórii: Učebnice pre gastro odbory stredná škola
Cieľom učebnice je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy
pokrmov: bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z
hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z
mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy pokrmov z mäsa sú
uvedené charakteristiky a požiadavky na mäso, rozdelenie mäsa a jeho
použitie z kuchynského hľadiska, vysvetlené sú tepelné úpravy pokrmov.Obsahovo
na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR
nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.Prinášajú
základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza
zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva
SR.Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné
vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v
odbornom predmete technológia prípravy jedál.