Vydavateľ: Expol pedagogika
ISBN: 9788080915971
Poč.strán: 96
Rok vydania: 2009
Väzba: brožovaná
Formát: 212x299
Jazyk: slovenský
Pridané: 05.06. 2013

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Naša cena: 23,80 €

Technológia pre 2. ročník - kuchár

Autor: Gara Karol, Máziková Daniela, Verčimáková Ľudmila, Motola Ján

Cieľom učebnice je rozšíriť vedomosti žiakov z technológie prípravy pokrmov: bezmäsitých jedál, jednoduchých múčnych jedál a jedál z hovädzieho, teľacieho, bravčového mäsa, mäsa jatočných zvierat a z mletého mäsa. V kapitolách o technológii prípravy pokrmov z mäsa sú uvedené charakteristiky a požiadavky na mäso, rozdelenie mäsa a jeho použitie z kuchynského hľadiska, vysvetlené sú tepelné úpravy pokrmov.Obsahovo na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.Prinášajú základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva SR.Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v odbornom predmete technológia prípravy jedál.