Vydavateľ: Expol pedagogika
ISBN: 9788080915933
Poč.strán: 136
Rok vydania: 2015
Väzba: brožovaná
Formát: 205x260
Jazyk: slovenský
Pridané: 06.03. 2015

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Naša cena: 23,80 €

Technológia pre 3. ročník učebného odboru kuchár

Autor: Gara Karol, Máziková Daniela, Gogová Jaroslava, Verčimáková Ľudmila, Motola Ján, Brandšteterová Alena

Učebnica je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V jednotlivých receptúrach je uvedené množstvo surovín potrebných na ich prípravu. Učebnica poskytuje aj ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a francúzskej až po ázijskú gastronómiu. Posledná kapitola sa venuje diétnemu stravovaniu a racionálnej výžive.Obsahovo na seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.Prinášajú základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva SR.Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v odbornom predmete technológia prípravy jedál.