Kniha nie je skladom
budeme expedovať
až po 10.1.2025
Vydavateľ: Expol pedagogika
ISBN: 9788080915933
Poč.strán: 136
Rok vydania: 2015
Väzba: brožovaná
Formát: 205x260
Jazyk: slovenský
Pridané: 06.03. 2015
ISBN: 9788080915933
Poč.strán: 136
Rok vydania: 2015
Väzba: brožovaná
Formát: 205x260
Jazyk: slovenský
Pridané: 06.03. 2015
Naša cena: 23,80 €
Technológia pre 3. ročník učebného odboru kuchár
Autor: Gara Karol, Máziková Daniela, Gogová Jaroslava, Verčimáková Ľudmila, Motola Ján, Brandšteterová Alena
Kniha je v kategórii: Učebnice pre gastro odbory stredná škola
Učebnica je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora,
z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku
(minútky) a reštauračných múčnikov. V jednotlivých receptúrach je
uvedené množstvo surovín potrebných na ich prípravu. Učebnica poskytuje
aj ucelený prehľad medzinárodnej gastronómie, od talianskej a
francúzskej až po ázijskú gastronómiu. Posledná kapitola sa venuje
diétnemu stravovaniu a racionálnej výžive.Obsahovo na
seba učebnice TECHNOLÓGIA pre 1. až 3. ročník učebného odboru KUCHÁR
nadväzujú a prinášajú učivo rozpracované do jasných tematických celkov.Prinášajú
základné a správne zásady pri príprave jedál, pričom ich obsah vychádza
zo záväzných noriem a zákonných predpisov Ministerstva zdravotníctva
SR.Vďaka nim študenti príslušných odborov získajú odborné
vedomosti a zručnosti potrebné na dosiahnutie uceleného prehľadu v
odbornom predmete technológia prípravy jedál.