Vydavateľ: Expol pedagogika
ISBN: 9788080918132
Poč.strán: 80
Rok vydania: 2023
Väzba: brožovaná
Formát: 210x297
Jazyk: slovenský
Pridané: 24.04. 2023

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Naša cena: 7,65 €

Slovenský jazyk pre 2.ročník ZŠ PU 1. časť

Autor: Hoštáková Libuša, Zacharová Jarmila

Pracovná učebnica je rozdelená do troch hlavných celkov, resp. oblastí, ktoré sa systematicky striedajú.Je to SLOHOVÁ ČASŤ – zameriava sa na rozprávanie a komunikáciu prostredníctvom situácie alebo príbehu v komikse, časť PÍSANIE – na základe vzorovej kaligrafie sa precvičujú grafomotorické zručnosti a posledná, GRAMATICKÁ ČASŤ. V pracovnej učebnici sa nachádza aj OPAKOVANIE v podobe krátkeho testu za tematickým celkom.Práve integrácia všetkých troch zložiek: jazykovej a slohovej zložky, ale aj písania ju odlišuje od ostatných učebníc slovenského jazyka.
Komiksy, prešmyčky, doplňovačky, tajničky, kreslenie, tvorivé úlohy zamerané na výrobu rôznych objektov, pomôcok, hier a rôzne iné motivačné úlohy rozvíjajú nielen fantáziu a zručnosti žiaka, ale pomáhajú mu nadobudnúť nové vedomosti prostredníctvom netradičného učenia – ,,dobrodružstva“ zážitkovou formou spolu s postavičkami druhákov Andreja a Žofky a ich kamarátov, s ktorými sa môžu na základe každodenných situácií (komiks) zžiť a lepšie tak učivo pochopiť a naučiť sa ho.
Vďaka svojej pútavej vizuálnej stránke, komiksom a hravým kreatívnym úlohám je učenie zážitkom a hrou, silný motivačný faktor. Pracovná učebnica je zároveň aj pracovným zošitom a písankou. Veľmi prehľadne koncipovaný titul, jasná štruktúra, logickosť a nadväznosť cvičení, zaujímavé a efektívne systémové prvky, ktoré pôsobia novo a netradične. Pútavá publikácia, ktorá rozvíja mnohé zručnosti a fantáziu žiakov a bude dobrodružným a zábavným učením.