Vydavateľ: Slovenský inštitút vzdelávania
ISBN: 9788097350642
Poč.strán: 322
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 148x210
Jazyk: slovenský
Pridané: 04.05. 2022

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 17,95 €
Naša cena: 13,45 €
Zľava: 25%

Rodinné konflikty a mediácia

ďalšie umenie možného

Autor: Kutlík František

Kniha je v kategórii: Ekonómia
Viete, ako riešia helikoptéroví a kosačkoví rodičia s tigrou matkou a tenisovým otcom problém, kto z nich horšie vychováva svoje dieťa? Čo spája Carla Junga, Salvadora Dalího, Vincenta van Gogha či Petra Sellersa? Prezradíme, že sa narodili po smrti svojich súrodencov ako tzv. náhradné deti a významne to ovplyvnilo ich manželský život. Alebo, že tzv. mingles vzťahy sú novým fenoménom v partnerskom alebo manželskom živote, kedy sú si ľudia verní, prechovávajú voči sebe úctu a rešpekt, ale nezdieľajú spolu jednu domácnosť?

Respektíve, akými spôsobmi možno účastníkom rodinných konfliktov pomôcť pri zachovaní tváre, obnove tváre či ochrane tváre?

Autor sa venuje aj iným, pri riešení rodinných konfliktov doteraz pomerne neznámym témam, o.i. teórii hier, vrátane populárnej Nashovej dilemy, komunikačným stretom jazykových žánrov, bojom s hanbou, trápnosťou a rozpakmi, humoru ako pomocníkovi pri riešení konfliktov, problémom tzv. sendvičovej generácie, príčinám čoraz rozšírenejších sivých rozvodov seniorov, dôvodom zavrhnutia rodičov a starých rodičov, ale aj nastaveniu správnej atmosféry v rodinných firmách...

S týmito otázkami, a samozrejme aj s mnohými ďalšími, sa môže čitateľ oboznámiť v publikácii Rodinné konflikty a mediácia ďalšie umenie možného, ktorá je určená nielen rodinným mediátorom, ale napríklad aj sudcom, sociálnym kurátorom, zamestnancom rôznych štruktúr ÚPSVaR-ov, pedagógom či pracovníkom v školských zariadeniach výchovného poradenstva alebo v neštátnych akreditovaných organizáciách. Cieľom autora bolo osloviť aj predstaviteľov partnerských profesií, ako sú advokáti, notári, psychológovia, kouči, profesionálni náhradní rodičia, rôzni vzťahoví poradcovia. Uvoľnený a neformálny štýl predurčuje publikáciu aj pre širšiu, laickú verejnosť, ktorá má záujem sa oboznámiť s novým pohľadom na riešenie rodinných konfliktov.