Vydavateľ: CBS spol. s.r.o.
ISBN: 9788081441486
Poč.strán: 167
Rok vydania: 2017
Väzba: viazaná
Formát: 250x170
Jazyk: slovenský
Pridané: 28.11. 2017

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 24,99 €
Naša cena: 18,70 €
Zľava: 25%

Bratislava z neba

Bratislava from heaven

Autor: Priesol Jozef

Kniha je v kategórii: Obrazové publikácie
Hlavné mesto Slovenska Bratislava. Krásavica na Dunaji

Na krásnom modrom Dunaji leží jedna krásavica, do ktorej sa zamilovali už mnohí. Podobne ako Johann Strauss, o ktorom sa vraví, že práve v Bratislave skomponoval prvé takty svetoznámeho valčíka. Do jej čarovných historických uličiek, do romantických prechádzok popri Dunaji či do jej dynamického mladého života sa zamilujete aj vy.

Vďaka svojej polohe na brehu Dunaja a na úpätí Malých Karpát lákala Bratislava ľudí už odpradávna. K najvýznamnejším obdobiam jej bohatej histórie patrí obdobie, keď bola hlavným mestom Uhorska a korunovačným mestom uhorských kráľov a kráľovien.

Jednou z typických dominánt Bratislavy je, nad Dunajom sa týčiaci, Bratislavský hrad. Pod hradom, v romantických uličkách Starého Mesta, nájdete takmer celú históriu kráľovskej Bratislavy pokope. A aj vďaka svojej útulnosti neustále priťahuje státisíce turistov z celého sveta.

Bratislava je našim hlavným mestom. Volajú ju krásavicou na Dunaji. Pri pohľade zhora si tento prívlastok plne zaslúži. A táto kniha vám to naplno ukáže.