Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055156880
Poč.strán: 488
Rok vydania: 2017
Väzba: viazaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 02.10. 2017

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 14,73 €
Naša cena: 10,75 €
Zľava: 27%

Osudová trojka

Temná veža 2

Autor: King Stephen

Kniha je v kategórii: Sci-fi, fantasy, horor
Roland Deschain z Gileadu, posledný pištoľník v Stredsvete, samotár putujúci po ceste dobra a zla, ktorý stopuje tajuplného mága známeho iba ako muž v čiernom, sa ocitne vyčerpaný na brehu Západného mora. Po boji s netvormi podobnými obrovským krabom sa zranený a v delíriu vyvolanom otravou vlečie po pláži, kde postupne nachádza troje dverí do rôznych časových období nášho sveta.
Prvé dvere ho privedú do osemdesiatych rokov minulého storočia, aby sa spojil s tvrdohlavým Eddiem Deanom, mladíkom závislým od heroínu.
Za druhými dverami nájde v roku 1964 rozpoltenú osobnosť Odettu Holmesovú/Dettu Walkerovú, černošskú bojovníčku za občianske práva.
Tretie dvere ho prenesú do druhej polovice sedemdesiatych rokov a do mysle psychopatického vraha Jacka Morta, ktorého život je podľa všetkého spojený s Odettou Holmesovou aj s Jakom Chambersom, chlapcom z opustenej zastávky pre dostavníky v púšti.
Ak chce Roland pokračovať vo svojej púti k Temnej veži, musí sa vyliečiť z otravy a pritiahnuť do svojho sveta troch ľudí, ktorých mu na Golgote prostredníctvom tarotových kariet a muža v čiernom pridelil osud.Preložil Michal Jedinák