Kniha je vypredaná.
Vydavateľ: Slovart
ISBN: 9788027602933
Poč.strán: 320
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 203x280
Jazyk: český
Pridané: 24.11. 2016
ISBN: 9788027602933
Poč.strán: 320
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 203x280
Jazyk: český
Pridané: 24.11. 2016
Bežná cena: 24,90 €
Naša cena: 18,90 €
Zľava: 24%
Naša cena: 18,90 €
Zľava: 24%
Jeruzalém
Autor: Ottolenghi Yotam, Tamimi Sami
Kniha je v kategórii: Ostatné + gastronómia
Autori knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrastali v 70. a 80. rokoch minulého storočia v Jeruzaleme, bez toho aby sa poznali. Yotam žil v židovskej štvrti na západe mesta a Sami v jeho arabskej štvrti na východe. Stretli sa v Londýne v roku 1999 a stali sa z nich obchodní partneri vo firme Ottolenghi, ktorá mimo iného prevádzkuje reštaurácie a lahôdky. Ich zážitky z detstva im po čase poslúžili ako
inšpirácia pri písaní tejto knihy. Tradičné recepty upravili tak, aby vyhovovali životnému štýlu a chutiam súčasných kuchárov a zákazníkov. Kniha je napísaná ako pocta mestu, kde sa stretáva mnoho kultúr a tiež mnoho kuchýň z rôznych častí sveta. Obsahuje 120 receptov na prípravu zaujímavých pokrmov zo zeleniny, strukovín a mäsa, ale aj dezertov, vybraných autormi podľa ich chutí a zvykov pri varení a tiež spomienok na to, ako sa varilo v ich rodinách. Nesnažia sa podrobne dokumentovať židovskú a arabskú kuchyňu v meste, ide im skôr o zachytenie vlastných skúseností a ich prenesenie do súčasného štýlu varenia.
inšpirácia pri písaní tejto knihy. Tradičné recepty upravili tak, aby vyhovovali životnému štýlu a chutiam súčasných kuchárov a zákazníkov. Kniha je napísaná ako pocta mestu, kde sa stretáva mnoho kultúr a tiež mnoho kuchýň z rôznych častí sveta. Obsahuje 120 receptov na prípravu zaujímavých pokrmov zo zeleniny, strukovín a mäsa, ale aj dezertov, vybraných autormi podľa ich chutí a zvykov pri varení a tiež spomienok na to, ako sa varilo v ich rodinách. Nesnažia sa podrobne dokumentovať židovskú a arabskú kuchyňu v meste, ide im skôr o zachytenie vlastných skúseností a ich prenesenie do súčasného štýlu varenia.