Vydavateľ: Inaque.sk
ISBN: 9788089737253
Poč.strán: 112
Rok vydania: 2016
Väzba: viazaná
Formát: 134x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 09.08. 2016

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 12,99 €
Naša cena: 10,10 €
Zľava: 22%

Bilqiss

Podmanivý príbeh o žene v moslimskom svete

Autor: Azzeddine Saphia

Kniha je v kategórii: Romány
Bilqiss, protagonistka tohto románu je „neposlušná“ žena v krajine, kde sa vyplatí byť akoukoľvek len nie nepredvídateľnou a nestálou. Súdili ju, odsúdili a ukameňujú ju. Kto hodí kameňom ako prvý? Pomôže jej sudca s utajenými túžbami alebo americká reportérka s peknými úmyslami?
Silný príbeh, ktorý rozpráva Saphia Azzeddine, je príbehom nespokojnej a slobodnej ženy, ktorá si vytvorí svojho Alaha nanovo.

Bilqiss patrí k ženám, ktoré to nemajú ľahké asi nikde na svete, tobôž nie v krajine, kde striktne vládne šaría. Za bohorúhačstvo čelí obvineniu a hrozí jej ukameňovanie. Jej stretnutie s mladou americkou novinárkou je od začiatku poznačené osudovým nepochopením.
Bilqiss nie je žena, ktorej môžeme z výšin našej „vyspelej civilizácie“ prejavovať účasť, či ponúkať pomoc uveličení vlastnou veľkodušnosťou. Narážajú tu na seba nielen dva svety, ale najmä pomýlené predstavy, ktoré o sebe máme navzájom.
Tragický konflikt sa však ukrýva aj vnútri uzavretého sveta islamskej dediny: sudca, najvyšší predstaviteľ práva a moci si sám nie je istý, ako sa Bilqiss previnila a dráma vrcholí nečakaným záverom.