Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní
Vydavateľ: Osveta
ISBN: 9788080633905
Poč.strán: 0
Rok vydania: 2012
Väzba: viazaná
Formát: 2
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.12. 2012
ISBN: 9788080633905
Poč.strán: 0
Rok vydania: 2012
Väzba: viazaná
Formát: 2
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.12. 2012
Bežná cena: 9,00 €
Naša cena: 6,75 €
Zľava: 25%
Naša cena: 6,75 €
Zľava: 25%
Domáci údenár
Autor: Ďurík Jozef
Kniha je v kategórii: Ostatné + gastronómia
MVDr. Jozef Ďurík - Narodil sa 18. 3. 1938 v Belej pri Martine. Jeho otec bol v rokoch 1932 až 1955 mäsiarskym živnostníkom. Po ukončení základnej školy sa ako syn živnostníka „musel“ vyučiť „robotníckemu remeslu“. Tak prikazoval vtedajší režim. Vyučil sa v učňovskej škole v Martine v odbore mäsiar-porážkar. Po ukončení učňovskej školy absolvoval strednú školu v Trnave so zameraním na potravinársku chémiu. Často spomínal, že počas štúdia v tejto škole načerpal rozsiahle vedomosti z mäsiarskeho remesla. Po maturite dostal umiestenku do výroby ako robotník v závode Mäsopriemyslu v Levoči. Po krátkom čase sa vypracoval na technológa, neskôr sa stal námestníkom riaditeľa. Levočský závod sa zlúčil so závodom v Spišskej Novej Vsi, kde postupne prešiel funkciami hlavný technológ, námestník a nakoniec sa stal riaditeľom závodu. Počas zamestnania naďalej študoval na Vysokej škole veterinárnej v Košiciach, ktorú úspešne dokončil s titulom doktor veterinárnej medicíny. Svoje celoživotné skúsenosti a vedomosti uplatnil vo svojej riadiacej činnosti. Bol uznávaným odborníkom vo svojom odbore. Zomrel 12. 7. 1993.