Jednoduché účtovníctvo podnikateľov po zavedení eura
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: EPOS
ISBN: 8080577919
Poč.strán: 384
Rok vydania:
Väzba: viazaná
Formát: 2
Jazyk: slovenský
Pridané: 06.08. 2009

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 15,90 €
Naša cena: 12,70 €
Zľava: 20%

Jednoduché účtovníctvo podnikateľov po zavedení eura

Autor: Ing. Fabová Zdenka

Kniha je v kategórii: Účtovníctvo
K 1. januáru 2009 sa zmenili prakticky všetky daňové a účtovné predpisy, a to z dvoch dôvodov:
– Stalo sa už pravidlom, že v prvý deň nového roka nadobúdajú účinnosť koncoročné novely zákona o účtovníctve (vrátane vykonávacích opatrení) a zákona o dani z príjmov, resp. zákona o DPH, ktorými sa odstraňujú zistené nedostatky, zjednocuje právna úprava a realizujú nové zámery.
– K 1.1.2009 Slovenská republika prešla na euro, čo si vyžiadalo zmeny v takmer každom predpise, pričom nešlo len o zmenu označenia platnej meny.

Na prelome rokov už bolo zrejmé, že existuje aj tretí dôvod, ktorý zákonodárcov prinúti zmeniť právnu úpravu daní a účtovníctva, a to globálna hospodárska a finančná kríza. Protikrízové novelizácie zákona o účtovníctve, postupov účtovania podnikateľov, zákona o dani z príjmov a zákona o DPH síce nadobudli účinnosť v marci 2009, ale v podstate platia spätne, teda k 1.1.2009.

Vzhľadom na zásadné zmeny v právnej úprave sme požiadali všeobecne uznávanú špecialistku na účtovanie v sústave jednoduchého účtovníctva, aby pre podnikateľov pripravila komplexnú príručku ilustrovanú množstvom príkladov, ktorá by nemala chýbať na stole žiadneho živnostníka, účtovníka či účtovného poradcu.