Vydavateľ: Centrum výživy, s.r.o.
ISBN: 9788082530097
Poč.strán: 272
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát: 235x265
Jazyk: slovenský
Pridané: 24.10. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
22. nov 2024
Bežná cena: 24,90 €
Naša cena: 18,65 €
Zľava: 25%

100 receptov dlhovekosti

Tajomstvá výživy nestarnúcich

Autor: Bajer Boris

Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Zaujíma vás zdravá výživa? Túžite získať nové odborné poznatky, ale bežné náučné knihy vás nebavia alebo vám prídu komplikované? Naučte sa niečo nové formou príbehu, ktorý vás nielen chytí za srdce, ale zároveň vás naučí základy zdravej životosprávy a pridá vám na inšpiráciu aj 100 skvelých receptov!

Táto jedinečná kniha plná receptov a poznatkov o výžive spája v jeden celok 100 skvelých receptov a náučný text o výžive, ktorý je prepletený novelovo písaným fascinujúcim príbehom doktora Roberta Bavorského.

Doktor Bavorský pracuje ako lekár na Oddelení geriatrie, no v tejto práci vyhorí. Vždy sa však zaujímal o životné príbehy starších ľudí a o to, ako sa životospráva spája s vekom, ktorého sa ľudia dožívajú. Aj preto začne cestovať a putovať po zónach dlhovekosti – miestach, kde sa ľudia vďaka vysokej kvalite živote dožívajú pozoruhodného veku. Tam odkrýva tajomstvá, prečo to tak je, a ukazuje na kľúčové prvky vo výžive a životospráve týchto miest. Ide o prvú knihu o výžive tohto typu v našich končinách!

Slovami autora: „Ľudia neradi čítajú o komplikovaných biologických mechanizmoch. Chcú vedieť čo konkrétne majú robiť v reálnom živote. Chcú praktické rady. Milujú recepty, ktoré ich inšpirujú vo vylepšení jedálnička, no zároveň radi čítajú beletriu. Toto všetko sa podarilo skĺbiť v najnovšej knihe o kvalitnej výžive a zdravom živote.“

Doktor Bavorský v knihe navštívi päť zón dlhovekosti – v Nicoyi na Kostarike, v Okinawe v Japonsku, v Ikarii v Grécku, na Sardínii v Taliansku, a na záver v Loma Linde v USA.

Každá zóna je doplnená dvadsiatimi receptami, ktoré sú inšpirované stravovaním na konkrétnom mieste. Dokopy je teda príbeh doktora Bavorského prepletený 100 autorskými receptami spĺňajúcimi kritériá, ktoré doktor Bajer má na stravovanie svojich klientov a pacientov v reálnom živote: sú jednoduché, rýchle, z bežne dostupných surovín, a zároveň sú chutné a výživné.