Vydavateľ: mamaš
ISBN: 9788082681386
Poč.strán: 440
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát: 130 x 210
Jazyk: slovenský
Pridané: 22.10. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
20. nov 2024
Bežná cena: 22,90 €
Naša cena: 17,15 €
Zľava: 25%

Rámova záhrada

Ráma 3.diel

Autor: Clarke C. Arthur

Kniha je v kategórii: Sci-fi, fantasy, horor
V 23. storočí majú pozemšťania za sebou už dve stretnutia s obrovskými, záhadnými vesmírnymi loďami – nespochybniteľnými dôkazmi mimozemskej civilizácie s technológiou, ktorá ďaleko prevyšuje tú našu. Na palube Rámu II, ktorý sa vydal na púť mimo našu slnečnú sústavu, sa nachádzajú traja kozmonauti, ktorí budú musieť využiť všetky svoje fyzické i duševné sily na to, aby prežili.

Nicole, Richard a Michael sa až po dvanástich rokoch cesty dozvedia, kam smerujú. Musia čeliť najväčšej životnej výzve: stretu s neviditeľnými architektmi ich galaktického domova. Za úlohu dostanú nadviazať kontakt so Zemou a získať dvetisíc ľudí, ktorí by sa mali stať osadníkmi v umelo vytvorenom vesmírnom ekosystéme. Nové spoločenstvo bude konfrontované so všetkými výzvami, s ktorými ľudstvo na našej planéte zápasí aj dnes – nedostatok zdrojov pre všetkých, ochrana životného prostredia, koncept spravodlivosti, rasizmus a xenofóbia, starostlivosť o chorých a mnohé iné.

Veľkolepý román Rámova záhrada, tretia časť štvordielnej série, spája žáner sci-fi s prvkami filozofie a nastoľuje mnohé etické otázky, ktoré zostávajú aj naďalej aktuálnymi.

„Sir Arthur Clarke bol pre mňa inšpiráciou od 40. rokov, keď napísal svoju prvú knihu. Ďakujem mu, že nás previedol 20. storočím a nasmeroval nás do vesmíru.“
Daniel Goldin, riaditeľ NASA

„Kultúrny a filozofický prínos Arthura C. Clarka k výskumu vesmíru je nemerateľný a ja by som sa mu chcel poďakovať v mene všetkých Apollo astronautov.“
Buzz Aldrin, jeden z prvých ľudí, ktorí pristáli na Mesiaci

„Nikto nedokázal predpovedať viac ako Arthur C. Clarke.”
Isaac Asimov, spisovateľ a profesor biochémie