Vydavateľ: SnowMouse Publishing
ISBN: 9788089465439
Poč.strán: 176
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát:
Jazyk: slovenský
Pridané: 09.10. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
01. nov 2024
Bežná cena: 14,90 €
Naša cena: 11,15 €
Zľava: 25%

Dupin - Prvý detektív

Autor: Poe Edgar Alan

Kniha je v kategórii: Detektívky
Keby Edgar Allan Poe za celý svoj život nenapísal nič iné, iba tieto tri poviedky s postavou Auguste C. Dupina, aj tak by sa navždy zapísal do histórie svetovej literatúry. Stvoril v nich totiž prvého moderného literárneho detektíva a to ešte prv, ako slovo detektív začalo existovať.
Parížsky gentleman, excentrický rytier Dupin je brilantný logik, básnik, metafyzik a romantik. Deduktívne schopnosti, ktoré využíva na riešenie zločinov, sa vymykajú obvyklému a pôsobia priam ako čosi nadprirodzené. Nič však nie je vzdialenejšie pravde. Záhadná, zdanlivo nemožná vražda v zamknutej miestnosti, mŕtva žena v rieke či prípad vydierača a ukradnutého listu predstavujú tri bravúrne ukážky súboja ľudského intelektu s tajomnom. Dupin nám dovoľuje sledovať jeho dedukcie od začiatku až do konca, kde nás necháva žasnúť nad geniálnou jednoduchosťou riešenia.
Dupin – Prvý detektív je pre milovníkov klasických detektívnych príbehov príležitosť oboznámiť sa so základmi žánru, na ktorých stavali a dodnes stavajú celé plejády detektívov ako Sherlock Holmes, Hercule Poirot a mnohí iní.Prekladateľ: Ján Kamenistý
Ilustrácie a dizajn: Julo Nagy, Calder design community