Vydavateľ: Premedia
ISBN: 9788082422781
Poč.strán: 304
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát: 140x210
Jazyk: slovenský
Pridané: 05.10. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
08. nov 2024
Bežná cena: 15,95 €
Naša cena: 11,95 €
Zľava: 25%

Výkriky

Markus Heger (1. diel)

Autor: Horst Lier Jørn

Kniha je v kategórii: Detektívky
Bývalý vojak a bývalý policajný študent Markus Heger vyšetruje staré aj nové kriminálne prípady z podcastového štúdia v zadnej časti svojho karavanu. Výkrik, ktorý nikto nepočul mal byť seriál o sedemročnej Leah Forsbergovej, ktorá zmizla pred pätnástimi rokmi, ale stala sa z neho len jedna epizóda. Hoci sa Leahino telo nikdy nenašlo, jej otec bol odsúdený za vraždu a neskôr si vo väzení vzal život.

Keď zmizne ďalšie dievča, Markus je opäť vtiahnutý do prípadu a informácie z dôveryhodného zdroja ho nútia pochybovať, či sa za mreže dostal ten správny človek. Medzitým sa mu stále vynárajú na povrch veci z minulosti, ktoré sa zúfalo snažil vytesniť. Z väzenia mu napíše jeho otec, s ktorým nebol v kontakte od tínedžerských čias, a požiada ho o stretnutie. Môže mu otec pomôcť vyriešiť prípad a dokážu napraviť svoj narušený vzťah?

Jørn Lier Horst je jedným z najpopulárnejších nórskych autorov detektívok. Jana-Erika Fjella poznajú čitatelia vďaka kriminálnej sérii s cynickým vyšetrovateľom Antonom Brekkem. Táto kniha je ich prvým spoločným projektom a v Nórsku zaznamenala veľký úspech. Nasledovať by mali ďalšie dve časti.

O autoroch
Jørn Lier Horst (1970) až donedávna pôsobil ako hlavný vyšetrovateľ v Larviku, študoval kriminológiu, filozofiu a psychológiu. Najznámejšia je jeho séria detektívnych prípadov s Williamom Wistingom, na ktorú nadväzuje aj séria Odložený prípad. Je držiteľom Ceny nórskych kníhkupcov, získal Rivertonovu cenu za najlepšiu nórsku detektívku roka a následne aj Sklenený kľúč za najlepšiu škandinávsku detektívku.

Jan-Erik Fjell (1982) je nórsky spisovateľ a pokrový hráč. Zaznamenal veľký ohlas so svojimi kriminálnymi románmi s cynickým vyšetrovateľom Antonom Brekkem. Ako najmladší autor vôbec získal v roku 2010 ocenenie Kniha nórskych kníhkupcov za román Udavač. V súčasnosti spolupracuje s Jørnom Lierom Horstom na sérii kníh o prípadoch Markusa Hegera.