Vydavateľ: Zdravotná podprsenka spol
ISBN: 9788097490300
Poč.strán: 128
Rok vydania: 2024
Väzba: brožovaná
Formát: 167x234
Jazyk: slovenský
Pridané: 04.10. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
25. okt 2024
Bežná cena: 22,00 €
Naša cena: 16,50 €
Zľava: 25%

A čo po tom?

Praktický sprievodca pre ženy s rakovinou prsníka

Autor: Brňáková Anna

Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Rakovina prsníka.
Dve slová, ktoré nechce počuť z úst lekára žiadna žena. Avšak oficiálne štatistiky ukazujú, že až jedna z ôsmych žien si tieto slová môže za svoj život vypočuť. Každý rok približne až 3800 ženám na Slovensku oznámia túto diagnózu. A tento počet sa každým rokom žiaľ zvyšuje.
Snáď takmer každý z nás pozná vo svojom okolí priateľku, kolegyňu, susedku, či blízku príbuznú- maminku, dcéru, sestru, ktorej bola rakovina prsníka diagnostikovaná. A práve preto vznikla táto kniha - ako pomocná ruka pre všetky ženy po mastektómii, odstránení prsníka. Alebo obidvoch prsníkov. Ako ich praktický pomocník a sprievodca, aby odteraz poznali odpovede na svoje otázky: „A čo po tom? Ako bude môj život vyzerať po odstránení prsníka?“.
Doteraz len veľmi ťažko ženy nachádzali odpovede na tieto otázky. Práve preto autorka tejto knihy, ktorá sa už viac ako 9 rokov venuje každý deň ženám po mastektómii, spísala tie najhlavnejšie praktické rady a tipy, ktoré žene dokážu pomôcť pripraviť sa na celý proces - ešte pred operáciou, počas nej a aj po nej.
V jednotlivých kapitolách knihy, ako napr. Takto to väčšinou začína, Samovyšetrenie, Onkologický slovník, Čaká ma operácia, Čo ďalej po zákroku, Cvičenie hneď po operácii, Lymfedém, Staráme sa o jazvu, Rekonštrukcia prsníka, Úzkosť, či Odpovede na TABU otázky, autorka veľmi ľahkou a zrozumiteľnou ľudskou rečou vysvetľuje a na obrázkoch popisuje, čo žena môže robiť. Ako dokáže podporiť celý proces liečby a zotavenia sa.
V knihe nájdeš aj to, na čo má žena s takouto diagnózou nárok a ako často. Na aké pomôcky, zdravotnícke potreby, atď.
Súčasťou knihy sú aj ukážky cvikov priamo od skúsenej fyzioterapeutky, ktorá sa zaoberá práve onkologickým ochorením rakoviny prsníka.
Skutočné príbehy žien, ktoré si prešli alebo prechádzajú rakovinou prsníka a sú súčasťou knihy, iba podčiarkujú to, že táto téma sa týka žien v rôznom veku, v rôznych fázach života a aj v rôznych profesiách. Ich silné príbehy nech sú inšpiráciou pre ostatné ženy