Vydavateľ: Slovart
ISBN: 9788055667928
Poč.strán: 624
Rok vydania: 2024
Väzba: brožovaná
Formát: 130x210
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.09. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
27. sep 2024
Bežná cena: 24,90 €
Naša cena: 19,40 €
Zľava: 22%

Princov štít

Kroniky Castellánie 1

Autor: Clare Cassandra

Kniha je v kategórii: Young / Adults
Len jedno miesto na svete opája rovnakou túžbou po moci, bohatstve a pôžitkoch najbohatších šľachticov i najskazenejších zločincov - mestský štát Castellánia.
Desaťročný Kel, sirota, sa zo dňa na deň stal Živým štítom, tajným dvojníkom dediča trónu, korunného princa Conora Aureliana. Vyrastal po princovom boku, spolu s ním ovládol umenie meča i diplomacie. A hoci ich spája pevné puto, Kel vie, že jeho osudom je položiť za Conora život. Žije, aby v správnej chvíli zomrel.
Lin Casterová patrí k Aškarom, malej komunite utečencov, ktorým pod rukami ožíva mágia. Zákon im preto zakazuje opustiť Kaskádu, vyhradenú časť mesta obohnanú múrom, no Lin, nadaná liečiteľka, sa v túžbe pomôcť chorým a zomierajúcim i tak vydáva do nebezpečných ulíc Castellánie.
Po neúspešnom útoku na princovho dvojníka sa cesty Lin a Kela skrížia. Obaja sa nevdojak zapletú do siete intríg vládcu castellánskeho podsvetia, ktorý vie, že každý po niečom baží, a postaví ich pred voľbu. Splnený sen za vernú spoluprácu. Lin s Kelom tak čoraz hlbšie prenikajú do zločineckého sveta úkladov a zisťujú, že ich mesto ohrozuje sprisahanie, čo môže stáť životy všetkých, ktorých milujú.