Vydavateľ: Slovenský spisovateľ, a.s.
ISBN: 9788055195551
Poč.strán: 352
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát: 125 x 200
Jazyk: slovenský
Pridané: 04.09. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
01. okt 2024
Bežná cena: 16,90 €
Naša cena: 12,65 €
Zľava: 25%

Trinásta

Autor: Sasková Lucia

Kniha je v kategórii: Romány
Trinásta... Je trinástka šťastné číslo alebo prináša smolu? Trinásty príbeh od autorky Lucie Saskovej nám možno dá odpoveď v jednej z trinástich kapitol.Hlavná hrdinka sa po traumatickej udalosti, ktorá ju neustále ťahá ku dnu, vydáva na cestu s prísľubom nového života plného radosti. Spoznáva šťastných a spokojných ľudí, žijúcich v uzavretej komunite podľa striktných pravidiel. Odrazu je výnimočná, dôležitá a noví priatelia sa stanú jej ochrancami i najbližšou rodinou. Prechádza rôznymi fázami a rituálmi, ktoré z nej majú spraviť lepšieho človeka. Časom si však začne klásť otázku, čo je vlastne pravda a čo výsledok manipulácie. Je Chrám svetla a tmy naozaj miestom, kde dokáže začať žiť odznova, ako nový človek a podľa vlastných predstáv?
Autorka sa počas tejto cesty hlavnej hrdinky pohráva nielen s postavami, ale aj s čitateľom. Odhalíte všetky tajomstvá ukryté medzi riadkami? Čo je skutočnosť a čo len predstava? Niekedy je možno lepšie nevedieť, nevidieť, nerozprávať...
Strhujúci príbeh inšpirovaný skutočnými spoločenstvami na celom svete odhaľuje, aké jednoduché je hrať sa s naštrbenou ľudskou psychikou a kam až môže takáto manipulácia zájsť.