Vydavateľ: Citadella
ISBN: 9788081822087
Poč.strán: 176
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát: 160x240
Jazyk: slovenský
Pridané: 30.08. 2024

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 14,90 €
Naša cena: 11,15 €
Zľava: 25%

Permakultúra v záhrade

mesiac po mesiaci

Autor: Dekarz Damien

Kniha je v kategórii: Záhrada - domáce knihy
Damien Dekarz je známy svojimi inšpiratívnymi videami na YouTube (francúzsky názov kanála je „permaculture agroécologie etc...“). Dekarz sa prihovára všetkým, ktorí snívajú o záhrade produkujúcej ovocie a zeleninu spolu s podporou biodiverzity. Čoraz viac ľudí túži jesť zdravé potraviny, ktoré šetria životné prostredie.

Permakultúra je základom tejto praktickej, ilustrovanej knihy, ktorá je prístupná každému. Vďaka rozdeleniu techník po jednotlivých mesiacoch budete si môcť vytvoriť svoj vysnívaný projekt zeleninovej záhrady. Bez ohľadu na to, aké je práve ročné obdobie, vždy sa nájdu činnosti, ktoré možno vykonávať. Autor navrhuje metódy a techniky na kultiváciu úrodnej pôdy pri pestovaní plodín, ako aj na tvorbu kompostu, tekutého hnoja, semien, odrezkov atď.

Nájdete tu množstvo tipov, ako prestať orať pôdu, nepoužívať insekticídy, fungicídy a herbicídy. Taktiež zistíte, ako sa stať sebestačnými bez akýchkoľvek ďalších zdrojov. Po prečítaní tejto knihy sa pravdepodobne na svoju zeleninovú záhradu budete pozerať novými očami.

V skutočnosti to, čo držíte v rukách, obsahuje oveľa viac než len záhradnícke rady. Je to originálny prístup, ako pochopiť zložitosť živých organizmov a ako s nimi žiť v súlade a harmónii.

Damien Dekarz Damien Dekarz sa od detstva s vášňou zaujíma o prírodu. V roku 2009 založil vlastnú agroekologickú záhradnícku firmu. V tom istom roku bol spoluzakladateľom združenia La Graine indocile, ktoré podporuje alternatívy udržateľnej sebestačnosti. Ako školiteľ, dizajnér a lektor od roku 2014 natáča videá s cieľom popularizovať permakultúru a agroekológiu. Veľa experimentoval, vytvoril a vyskúšal množstvo záhradných techník, ktoré sa dajú prispôsobiť rôznym podmienkam a o ktoré sa delí na svojej webovej stránke: www.permacultureetc.com. V novembri 2020 vydal publikáciu La Forêt comestible (Terran).