Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055192932
Poč.strán: 328
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát: 125 x 200
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.08. 2024
Predpredaj, kniha bude vydaná dňa
24. sep 2024
Bežná cena: 17,90 €
Naša cena: 13,40 €
Zľava: 25%

Kníhkupectvo na konci sveta

Autor: Shaw Ruth

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Pútavé, vtipné aj srdcervúce spomienky šarmantnej kníhkupkyne, ktorá vedie maličké kníhkupectvá v odľahlej dedine na Novom Zélande. Autorka Ruth Shaw žije v odľahlej dedinke Manapouri vo Fiordlande, ďaleko na juhu Nového Zélandu. Do jej farbistých pamätí sa vplietajú príbehy ľudí, ktorí navštívili jej kníhkupectvá, úvahy o obľúbených knihách a romantické aj trpké príbehy z jej pestrého života.
Roky sa plavila po Tichom oceáne, prepadli ju piráti, pracovala v sydneyskej štvrti Kings Cross s drogovo závislými a s prostitútkami, bojovala za riešenie viacerých environmentálnych problémov a spolu s manželom Lanceom prevádzkovala plachetnicu Breaksea Girl.
Všetky jej potulky a dobrodružstvá sa odohrávajú na pozadí hlbokých strát a dlhoročnej bolesti. Vyvažuje ich jej prekrásny príbeh lásky s Lanceom a sympatický zmysel pre humor.Táto kniha vás rozplače aj rozosmeje. Pri jej čítaní dostanete chuť prečítať si ďalšie knihy a zatúžite navštíviť Ruth a jej kníhkupectvá.Z anglického originálu preložila Veronika Zitta.