Vydavateľ: Energology
ISBN: 9788097369675
Poč.strán: 205
Rok vydania: 2024
Väzba: brožovaná
Formát: 130x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 14.08. 2024

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 17,50 €
Naša cena: 13,10 €
Zľava: 25%

Encyklopédia a svet vibrácií

Evolúcia duše a Vyššie Ja

Autor: Kližan Milan

Kniha je v kategórii: Ezoterika, mágia
Kniha ponúka čitateľom jedinečný a ucelený pohľad na vibrácie hmotného a nehmotného sveta s uvedením konkrétnych hodnôt jednotlivých druhov vibrácií nielen vo vesmíre, vo svete okolo nás, ale hlavne vibrácií v nás samotných, v ľudstve.
Určuje základné kategórie vibrácií – od fyzických, duchovných, kolektívnych až po vibrácie vedomia. Všetky druhy vibrácií sú vždy vyčíslené v individuálnej aj v kolektívnej rovine. Autor predostiera analýzy jednotlivých druhov vibrácií, ich zmien a vplyvu na vývoj človeka. Zároveň predkladá aj určité závery o človeku, jeho pôsobení na Zemi vo väzbe na karmicko-rodové odmeny a dlžoby. Poukazuje na vývojové cesty jednotlivých jedincov a významných osobností spoločenského života v minulosti aj prítomnosti a analyzuje ich vnútorný svet vibrácií. Kniha sa venuje okrem základných druhov vibrácií aj vyšším vibračných vlastnostian človeka, akými sú myseľ, emócie, predstavy a vedomie. Týmto doménam sa autor hlbšie venuje v jednotlivých kapitolách a predostiera na zamyslenie témy, ako napríklad vplyv kladných a záporných udalostí na emócie a myseľ v podobe rôznych druhov vibrácií. Zároveň otvára nové pohľady na myseľ človeka v jej vlastnej podobe a v podobe nevlastnej mysle.
Autor analyzuje okrem človeka aj prostredie okolo neho, a to hlavne oblasť živočíšnej a rastlinnej ríše, analyzuje aj výživu človeka, stavby, stavebné a chemické prvky či liečivé rastliny. Predostiera vízie o budúcnosti ľudstva a o možnostiach jeho pokroku v duchovnej oblasti.
Vrcholom knihy je prvýkrát a jedinečne uverejnená evolúcia duše každého živého tvora. V tejto časti autor predostiera na základe analýzy jednotlivých vibrácií ucelený pohľad na postupný vývoj duše od jej počiatku až po jej súčasné vrcholové štádium na Zemi v podobe ľudského života. Poukazuje na prvé štádiá života duše, ktoré sú zamerané na vytvorenie a formovanie podvedomia. Po jeho upevnení je duši umožnený vznik vedomia, a tým aj karmicko-rodových väzieb. Autor predkladá teóriu evolúcie duše, ktorá je základom vývoja každého živého tvora a svoj vývoj uskutočňuje v symbióze s telesnou schránkou. Duša pritom prežije niekoľko tisíc prevtelení a spolu veľa tisíc rokov života. Telesná schránka je duši vždy pridelená v závislosti od stavu jej duchovného rozvoja. Autor považuje stránku vývoja duše za jedinečnú vo vývoji človeka a ostatných bilogických druhov.
Záverečné kapitoly knihy pojednávajú o Vyššom Ja a vyšších vibračných vlastnostiach prírody, vesmíru a vyšších bytostiach. Pojednáva o duchovných úrovniach sopiek a ich bohýň a venuje sa aj úrovniam vibrácií duchov prírody. Autor analyzuje pomocou vibrácií vesmír, vesmírne telesá a vesmírne bytosti a kategorizuje jednotlivé časti slnečných sústav a ich hlavných hviezd. Predkladá zaradenie hviezd do prijateľného modelu chápania odlišných svetov v zmysle pochopenia vibračného modelu pre jednotlivé svety. Autor vychádza zo súhvezdí, ktoré boli definované Ptolemaiom. Na základe vibrácií predkladá víziu priamej súvislosti vibrácií a životného časoprietoru, pričom súčasná civilizácia na Zemi sa pohybuje takmer na začiatku svojho humanoidného vývoja a žije teda v svojom 3D svete. Tento sa však podľa autora má v priebehu už jedného storočia zmeniť a Zem s ľudstvom sa má transformovať na vyššiu úroveň bytia v 5D časopriestore.
Celým prierezom knihy sa nesie duch povzbudzovania človeka, aby sa komplexne rozvíjal a pochopil svoju úlohu v sebazdokonaľovaní ako v individuálnej rovine jednotlivca, tak aj v ponímaní kolektívu a spoločenstva v prostredí, v ktorom človek žije. Autor takisto poukazuje na potrebu milovania nielen seba samého, ale aj svojich blízkych, s ktorými je súputníkom na tejto zložitej ceste.