Vydavateľ: Enribook
ISBN: 9788089948970
Poč.strán: 450
Rok vydania: 2024
Väzba: viazaná
Formát:
Jazyk: slovenský
Pridané: 08.08. 2024

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 18,90 €
Naša cena: 14,15 €
Zľava: 25%

Nemecká krv

Autor: Jarkovská Erika

Kniha je v kategórii: Romány
Dej historického románu Nemecká krv sa začína v období, keď sa osídľovali oblasti niekdajšieho Uhorského kráľovstva. Podstatná časť je zasadená do prvej polovice dvadsiateho storočia a očami hlavných protagonistov približuje nielen ich osudy, ale aj udalosti v obci Turček, ležiacej v oblasti nazývanej Hauerland.Rosina vo viere, že Boh žehná odvážnym, nasleduje manžela do neznámeho Uhorska. V rodnom Augsburgu ponechá osudu mladších súrodencov, o ktorých sa starala po smrti matky.
Ignatz sa ožení so svojou životnou láskou napriek vôli rodičov. Tým pretrhne rodinné väzby do takej miery, že vzájomné hriechy a krivdy sa nikdy nedočkajú odpustenia.
Anastasia s manželom sa pokúsia aj o nemožné, len aby získali späť nielen dom, ktorý im zrekviroval štát, ale aj deti, násilne odvezené na prevýchovu do Nemecka.
Anton ostane bez príbuzných, zakúsi mnoho príkorí a poníženia, aby ako dospelý zistil, že málokto a máločo býva iba dobré či zlé a že sa nebo môže odrážať aj v kaluži.Hlavní hrdinovia románu sú skutoční autorkini predkovia. Neurobili dieru do sveta, nezanechali významné objavy, umelecké diela ani závratné majetky. Avšak ostali po nich potomkovia, spomienky a rodinné hodnoty – ako po iných karpatských Nemcoch, ktorí celkom prirodzene považovali Slovensko za svoju domovinu.
Citlivo vyrozprávané životné príbehy, poznačené silnou túžbou po slobode a uznaní identity, a to najmä po skončení druhej svetovej vojny, akiste chytia za srdce nejedného čitateľa.