Vydavateľ: Príroda
ISBN: 9788055192406
Poč.strán: 256
Rok vydania: 2024
Väzba:
Formát:
Jazyk: slovenský
Pridané: 18.04. 2024

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 22,90 €
Naša cena: 17,15 €
Zľava: 25%

Život s Parkinsonovou chorobou

Kompletný sprievodca pre pacientov a ošetrovateľov

Autor: Okun S. Michael, Malaty A. Irene, Seeb Wissam

Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Prakticky každý z nás pozná vo svojom okolí človeka postihnutého týmto ochorením. Parkinsonova choroba je síce nevyliečiteľné, avšak liečiteľné ochorenie, s ktorým sa dá prežiť dlhé desaťročia. Jedným z najdôležitejších momentov pre pacienta a jeho rodinu je prijatie diagnózy, jej pochopenie a čo najrýchlejšie nastavenie komplexnej (liekovej a neliekovej) terapie.V knihe sa dočítate:
• o substitučnej liekovej terapii, jej nevyhnutnosti, úskaliach a benefitoch;
• o úlohe mikrobiómu a nutrície;
• o problematike hĺbkovej mozgovej stimulácie, ktorá je efektívnou alternatívou k niektorým preparátom liekovej terapie;
• o dôležitosti podporných typov terapie, ako je cvičenie, fyzioterapia, pracovná terapia, rečová a dychová terapia, atď.Či už trpíte Parkinsonovou chorobou vy alebo niekto z vašich blízkych, táto publikácia vám pomôže ľahšie sa vyrovnať s týmto ochorením a zachovať si kvalitu a radosť zo života v maximálnej možnej miere.„Verím, že aj vďaka tejto knihe zbavíme Parkinsonovu chorobu mystifikácií a stigiem, a že sa ako spoločnosť postavíme k riešeniu problémov pacientov na Slovensku proaktívne, s cieľom uľahčiť im ich každodenný boj s chorobou.“doc. RNDr. Martin Kolísek, Dr. rer. nat.Z anglického originálu Living with Parkinson's Disease: A Complete Guide for Patients and Caregivers (Robert Rose Inc, Toronto 2020) preložila Martina Cabadová.