Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s.
ISBN: 9788082540966
Poč.strán: 200
Rok vydania: 2024
Väzba: brožovaná
Formát: 150×240
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.03. 2024

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 19,90 €
Naša cena: 14,90 €
Zľava: 25%

Zelená kuchárka

Autor: Olejárová Katarína

Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu!UkážkaFazuľové brownies /10 porcií/SUROVINY:- 60 g tmavej čokolády
- 30 g kokosového oleja
- 2 varené červené repy (asi 250 g)
- 200 g červených sterilizovaných fazúľ
- 3 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 120 g mandľovej muky
- 50 g kakaa
- 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku do pečivaPOSTUP:1. Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu s kokosovým olejom rozpustime na vodnom kúpeli.
2. Repu, fazuľu a vajcia rozmixujeme dohladka. Do zmesi zašľaháme rozpustenú čokoládu, pridáme cukor, mandľovú muku, kakao a kypriaci prášok, dôkladne premiešame.
3. Cesto rozotrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Potom nakrájame.