Kniha je skladom,
zasielame obratom.
Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s.
ISBN: 9788082540874
Poč.strán: 208
Rok vydania: 2023
Väzba: brožovaná
Formát: 168x235
Jazyk: slovenský
Pridané: 01.12. 2023
ISBN: 9788082540874
Poč.strán: 208
Rok vydania: 2023
Väzba: brožovaná
Formát: 168x235
Jazyk: slovenský
Pridané: 01.12. 2023
Bežná cena: 19,50 €
Naša cena: 14,60 €
Zľava: 25%
Naša cena: 14,60 €
Zľava: 25%
Recepty pre diabetikov 2
Autor: Benova Zlatica
Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Prevezmite kontrolu nad svojím zdravím, vychutnajte si lahodné jedlá,
ktoré potešia chuť a robia zázraky pri liečbe cukrovky. Práve
stravovanie je totiž pri liečbe cukrovky základom. Zmena životného
štýlu sa odporúča pri všetkých formách aj štádiách cukrovky. Lekári
upozorňujú, že bez zmeny stravovania a životného štýlu nepomôžu ani
najmodernejšie lieky. Nie je pritom potrebná žiadna špeciálna diabetická
diéta. Ak si človek – nezáleží na tom, či je diabetik, alebo nie –
nechce spôsobiť obezitu a ďalšie ochorenia, odporúča sa racionálne
stravovanie.
Druhá kniha receptov ponúka desiatky vyskúšaných receptov, ktoré zasýtia, ale zároveň nezaťažia organizmus. Všetky sú lekársky overené a obsahujú aj sacharidové jednotky.Ukážka: Cviklová polievka /4 porcie/SUROVINY:- 350 g cvikly
- 300 g zemiakov
- 2 stonky zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- 1 cibuľa
- 1,2 l zeleninového vývaru
- tymian
- soľ
- 60 g kyslej smotanyPOSTUP:1. Na masle zľahka orestujeme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky.
2. Zalejeme horúcim vývarom, osolíme a pridáme tymian. Varíme do mäkka.
3. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme a primiešame kyslú smotanu.
4. Môžeme podávať za tepla aj za studena.Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
Kcal 106 / 443 kJ
Bielkoviny 2,6 g
Tuky 3,5 g
SJ 1,5
Druhá kniha receptov ponúka desiatky vyskúšaných receptov, ktoré zasýtia, ale zároveň nezaťažia organizmus. Všetky sú lekársky overené a obsahujú aj sacharidové jednotky.Ukážka: Cviklová polievka /4 porcie/SUROVINY:- 350 g cvikly
- 300 g zemiakov
- 2 stonky zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
- 1 cibuľa
- 1,2 l zeleninového vývaru
- tymian
- soľ
- 60 g kyslej smotanyPOSTUP:1. Na masle zľahka orestujeme zeleninu nakrájanú na menšie kúsky.
2. Zalejeme horúcim vývarom, osolíme a pridáme tymian. Varíme do mäkka.
3. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme a primiešame kyslú smotanu.
4. Môžeme podávať za tepla aj za studena.Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
Kcal 106 / 443 kJ
Bielkoviny 2,6 g
Tuky 3,5 g
SJ 1,5