Kniha je skladom,
zasielame obratom.
Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s.
ISBN: 9788082540638
Poč.strán: 208
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 150×240
Jazyk: slovenský
Pridané: 02.11. 2022
ISBN: 9788082540638
Poč.strán: 208
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 150×240
Jazyk: slovenský
Pridané: 02.11. 2022
Bežná cena: 18,50 €
Naša cena: 13,85 €
Zľava: 25%
Naša cena: 13,85 €
Zľava: 25%
Recepty pre diabetikov
Autor: Beňová Zlatica
Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne
publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť.
Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z
diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané
jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a
presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde
boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové
jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že
vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať. UkážkaMalinovo-figové linecké koláčiky
SUROVINY:
_ 130 g hladkej špaldovej múky
_ 130 g hladkej múky
_ 80 g kukuričného škrobu
_ 30 g masla
_ 30 g repkového oleja
_ 30 g stévie
_ 1 vajce
_ soľ
_ 3 g prášku na pečenie
_ štipka vanilkyNa plnku:
_ 40 g sušených fíg
_ 400 g mrazených malín
_ 50 ml pomarančovej šťavy
_ mletá škoricaPOSTUP:1 V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty.
2 Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť.
3 Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary.
4 Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli.
5 Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny.
6 Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka.
7 Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.
SUROVINY:
_ 130 g hladkej špaldovej múky
_ 130 g hladkej múky
_ 80 g kukuričného škrobu
_ 30 g masla
_ 30 g repkového oleja
_ 30 g stévie
_ 1 vajce
_ soľ
_ 3 g prášku na pečenie
_ štipka vanilkyNa plnku:
_ 40 g sušených fíg
_ 400 g mrazených malín
_ 50 ml pomarančovej šťavy
_ mletá škoricaPOSTUP:1 V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty.
2 Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť.
3 Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary.
4 Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli.
5 Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny.
6 Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka.
7 Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.