Vydavateľ: Portugalský inštitút
ISBN: 9788099967183
Poč.strán: 215
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 134x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 21.09. 2022

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 14,41 €
Naša cena: 10,80 €
Zľava: 25%

Luanda, Lisabon, Raj

Autor: Djaimilia Pereira de Almeida

Kniha je v kategórii: Romány
Luanda, Lisabon a Raj – tri kľúčové body na ceste za operáciou Achillovej päty. Intímny rodinný príbeh prináša témy súvisiace s hľadaním si miesta a identity v cudzom svete. Život imigrantov je priepastne vzdialený vysnívaným predstavám o blahobyte v metropole, ktorú poznali iba z pohľadníc. Cítia, že v Portugalsku nie sú vítaní a rodná Angola, kde zostala časť rodiny, sa im čoraz väčšmi vzďaľuje. Chudobná štvrť, kam sa presťahujú, sa volá Raj navonok len ironicky a výsmešne. Dá sa však aj tu nájsť šťastie? Môže priateľstvo vliať nádej človeku v zúfalej situácii? Autorka prostredníctvom citlivého poetického jazyka ukazuje nezlomnú ľudskú vieru v lepšiu budúcnosť. Kniha získala viacero ocenení a jednu z najprestížnejších cien pre literatúru písanú po portugalsky – Cenu Oceanos.

Hoci porozumenie medzi dvoma dušami nezmení svet, ani najmenšia čiastočka sveta neostane rovnaká, keď si dve duše porozumejú.

V zdanlivej jednoduchosti Djaimiliiných viet sa skrývajú poklady, významy, ktoré možno postrehnúť iba pri pokojnom čítaní. Kniha je napísaná výnimočným jazykom. Autorka tká vety s majstrovskou zručnosťou. Je to krásny a jedinečný román.
Folha de Sao Paulo