Vydavateľ: Vydavateľstvo SSS
ISBN: 9788082021816
Poč.strán: 143
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 207x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 22.07. 2022

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 20,00 €
Naša cena: 15,00 €
Zľava: 25%

Sedem statočných na siedmich pahorkoch Ríma

Autor: Mikloško Jozef

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Kniha je napísaná z lásky autora k Večnému mestu, ktorá trvá už takmer polstoročie. Aj malé rímske príhody vyvolávajú prúd asociácií a spomienok.. Mnohí tam prežijú čaro prítomného okamihu či bohémske chvíle, ktoré dotankujú energiu a radosť. Tajomná história starých Etruskov a Rimanov udržiava vo Vás zvedavosť s prirodzeným čarom poznávania.
Autor navštívil Taliansko vyše dvadsaťkrát. V rokoch 2000-2005 ako veľvyslanec Slovenskej republiky v ňom prežil vrchol svojho života. Často stretal ľudí, ktorí sa v každom veku tešili zo života, mali vždy dobrú náladu a na všetko čas. Nikdy sa neponáhľali, boli tolerantní a ochotní poradiť či pomôcť.
Autor na svojich virtuálno-reálnych potulkách Rímom stretol sedem zaujímavých osobností: cisára Marca Aurelia, svätú Cecíliu, cisára Konštantína, maliara Michelangela Merisi da Caravaggio, svätého Filipa Neriho, slovenského básnika Eugena Vesnina a biskupa Pavla Máriu Hnilicu. Ochotne mu porozprávali o svojom živote a odpovedali na otázky.
Každý mu odporučil navštíviť svojich sedem obľúbených miest na siedmich pahorkoch Ríma. Autor tak fundovane popisuje miesta, ktoré mnohokrát navštívil a veľa o nich vie..
V závere sú spomenutí Slováci žijúci v Ríme a spomienky na návštevu Slovenska Rimanom – pápežom Františkom, ktorý pop príchode v septembri 2021 Slovákom povedal: ,,Táto cesta mi vlieva energiu, cítim sa, akoby som omladol.“
Text dopĺňa 183 farebných fotografií.