Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní
Vydavateľ: C.H. Beck
ISBN: 9788082320162
Poč.strán: 344
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 153x226
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.06. 2022
ISBN: 9788082320162
Poč.strán: 344
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 153x226
Jazyk: slovenský
Pridané: 13.06. 2022
Bežná cena: 35,00 €
Naša cena: 31,50 €
Zľava: 10%
Naša cena: 31,50 €
Zľava: 10%
Potravinové právo
Autor: Venhartová Jana, Rybnikár Samuel, Gábriš Tomáš
Kniha je v kategórii: Právnická literatúra
Publikácia je prvou svojho druhu na knižnom trhu nielen v Slovenskej,
ale i v Českej republike. Autorský kolektív skúsených vysokoškolských
pedagógov z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity a odborníkov zo
súdnej a potravinárskej praxe (Najvyšší súd Slovenskej republiky,
Potravinárska komora Slovenska) prináša systematický výklad základných
princípov a inštitútov potravinového práva, pričom vychádza predovšetkým
z vnútroštátneho právneho poriadku a z právnych noriem Európskej únie.
Reflektuje tiež aktuálnu rozhodovaciu činnosť vnútroštátnych najvyšších
súdnych autorít, ako aj rozhodovaciu činnosť Súdneho dvora Európskej
únie a Európskeho súdu pre ľudské práva. Autori venujú osobitnú
pozornosť aktuálnej problematike označovania potravín a bezpečnosti
potravín, nechýba ani podrobné spracovanie úradných kontrol potravín a
trestania v potravinovom práve.
Vysokoškolská učebnica je určená predovšetkým študentom právnických
fakúlt, využiť ju však môžu i študenti v študijnom odbore
potravinárstvo. S ohľadom na obsah a na spracovanie možno knihu
odporučiť aj sudcom, advokátom, zamestnancom orgánov úradnej kontroly
potravín a tiež subjektom v potravinárskej praxi.