Vydavateľ: C.H. Beck
ISBN: 9788082320124
Poč.strán: 264
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 140x224
Jazyk: slovenský
Pridané: 11.04. 2022

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 29,00 €
Naša cena: 25,50 €
Zľava: 12%

Najlepší záujem dieťaťa

ako hodnotové kritérium pri rozhodovaní v konaniach vo veciach starostlivosti

Autor: Löwy Alexandra

Kniha je v kategórii: Právnická literatúra
Kritérium najlepšieho záujmu maloletého má svoje dominantné postavenie v rodinnoprávnych veciach, t. j. takých, ktoré sú v rovine hmotného práva regulované v našich vnútroštátnych podmienkach predovšetkým zákonom o rodine, a v procesnom režime sa premietajú v konaniach podľa Civilného mimosporového poriadku.
Predkladané dielo má za cieľ analyzovať pojem najlepšieho záujmu maloletého dieťaťa vo sfére súkromnoprávnych vzťahov s dôrazom na riešenie širokého spektra právnych otázok, t. j. najmä ako samotná hmotnoprávna úprava reflektuje na potrebu ochrany maloletého ako slabšieho, ohrozenejšieho druhu subjektu súkromnoprávnych vzťahov a či aj napriek nastaveniu takejto ochrany je toto v kontexte postavenia maloletého dostačujúce. Autori uvedené analyzujú v konaní o určenie otcovstva, v konaní o návrat dieťaťa do cudziny pri jeho neoprávnenom premiestnení alebo zadržaní.

Kolektiv autorů
Beata Swanová, Koromház Peter, Demjanovič Daniel, Vaněk Radim, Klincová Zuzana, Sedliak Vladimír, Raková Karin, Lucia Danišovičová, Burajová Barbora, Karkošková Slávka, Marica Pirošíková, Čipková Tamara, Rubisová Ivana, Mátejová Alena, Ivana Zmeková, Lila Bronislava Pavelková