Vydavateľ: Aitec
ISBN: 9788081461743
Poč.strán: 48
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 210x145
Jazyk: slovenský
Pridané: 17.02. 2022

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Naša cena: 2,35 €

Maľovaná abeceda

Autor: Škrinárová Bibiana

Pracovný zošit vo forme maľovanky. Takmer každému písmenu „skrátenej“ slovenskej abecedy venuje jednu dvojstranu.
Titul priamo nadväzuje na učivo slovenského jazyka v 1. ročníku.
Dielo je primárne určené do 1. ročníka, no možno ho didakticky veľmi úspešne použiť aj v nultom ročníku, resp. v prípravnom ročníku predškolskej edukácie.
Spôsob spracovania umožňuje dielo používať plne v súlade s požiadavkami iŠVP.
Maľovaná abeceda je didakticky premyslená maľovanka. Žiak pozoruje obrázok a pomenuje ho slovom. Pri vyslovení slova vníma zvuk – hlásku, ktorú vysloví a tým si fixuje tvary tlačeného písma, ktoré sa nachádzajú vedľa obrázka spolu so zvukom, ktorý počuje.
Vyfarbovanie obrázkov rozvíja jemnú motoriku žiaka i schopnosť sústrediť sa na daný čas na prácu. Obrázky sú spracované jednoducho a vekuprimerane.
Žiak sa stretáva takmer s každým písmenom skrátenej abecedy a môže k nemu v priebehu školského roka dopisovať písmená, ktoré patria do jeho rodinky, a líšia sa diakritikou.
Toto dielo obsahuje didakticky správne vyvodzovacie obrázky, ktoré sú vhodné na fonematické uvedomovanie. Obrázky sú doplnené o autorské básne k jednotlivým písmenám, ktoré možno využiť ako motiváciu.
Zadná časť titulu je tvorená formou kartičiek. Spojením dvoch sád kartičiek môže dvojica žiakov hrať pexeso a ešte úspešnejšie si fixovať dvojicu hláska – písmeno. Odporúčacia doložka udeľuje dielu overenie didaktickej vhodnosti.
Dielo svojím spracovaním ponúka vhodnú didaktickú podporu pre učiteľov a žiakov 1. ročníka ZŠ.