Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055179094
Poč.strán: 248
Rok vydania: 2021
Väzba: viazaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 07.10. 2021

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 12,83 €
Naša cena: 9,35 €
Zľava: 27%

Príbehy nádeje

Autor: Morrisová Heather

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Príbehy sú tým, čo nás spája a pripomína nám, že nádej zomiera posledná.Heather Morrisová Heather Morrisovú, autorku medzinárodných bestsellerov, dlhé roky pútajú príbehy o prežití, nezlomnosti a nádeji. V roku 2003, keď pracovala vo verejnej nemocnici v austrálskom Melbourne, sa zoznámila so starším pánom, rodákom zo Slovenska. Muž sa jej vtedy zdôveril so svojím životným príbehom so slovami: „možno by stálo za to vyrozprávať ho“.
Deň, keď Heather stretla Laleho Sokolova, zmenil život obom. Stali sa z nich dôverní priatelia a Lale sa vďaka ich rozhovorom o holokauste vydal na cestu sebapoznania. Heather opísala jeho životný osud v románe Tetovač z Auschwitzu a ten sa onedlho stal jednou z najpredávanejších kníh dvadsiateho prvého storočia.
Príbehy nádeje sú inšpiratívnou autobiografiu plnou autorkiných spomienok na Laleho, ale aj na ďalších ľudí, ktorých neľahké osudy môžu byť obohacujúce pre mnohých z nás. Sú o umení počúvať, o budovaní dôvery a schopnosti vcítiť sa do cudzích životov.Z anglického originálu Stories of Hope (Manilla Press, London 2020) preložila Zdenka Buntová.