Vydavateľ: Aurora
ISBN: 9788082500106
Poč.strán: 160
Rok vydania: 2021
Väzba: brožovaná
Formát: 136x178
Jazyk: slovenský
Pridané: 21.09. 2021

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 11,90 €
Naša cena: 8,90 €
Zľava: 25%

Neznášam behanie, pridáte sa?

Autor: Leonard Brendan

Kniha je v kategórii: Šport
Brendan Leonard neznáša beh. Neznáša ho tak oduševnene, že sa mu raz podarilo zabehnúť 52 maratónových behov za 52 týždňov. Teraz sa s vami podelí o všetko, čo o tomto športe vie, aby ste ho mohli neznášať spolu s ním. Knižka Neznášam behanie, pridáte sa? je plná múdrostí, humoru, osobitého štýlu, tipov, citátov a obsahuje tiež viac než šesťdesiat názorných diagramov. Mentor, v ktorom sa sčasti nájde každý, v nej čitateľovi odovzdá dôležité posolstvo o motivácii.

Leonard pri opise búrlivého vzťahu, aký väčšina bežcov s týmto športom má, trafil klinec po hlavičke. Veľmi dobre vie, aké náročné je vyteperiť sa z gauča; učí nás, ako byť v pohode aj s nepohodlím, a odobrí vám i striedanie behu s chôdzou. Je ochotný sa podeliť o všetko, čo sa naučil. Opakuje si pri tom mantru: „Jednoducho, ľahko, elegantne a rýchlo,“ a nezabúda podotknúť, že každé bežiace telo je telo bežca. Leonard navyše ovláda i bežeckú prax – od tréningových metód až po rady pri nezdaroch alebo zraneniach. Prináša odpoveď dokonca i na veľkú otázku, ktorú si občas kladú mnohí: Prečo behám? Je to jednoduché.
Beh nám pomáha porozumieť záväzku, vybudovať si trpezlivosť, objaviť sebadisciplínu, nájsť psychickú odolnosť a dokázať sebe samým, že zvládneme aj niečo náročné. V neposlednom rade tiež pomôže aj spáliť to schrúmané extra veľké balenie čipsov.

Od prípravy na to najlepšie i najhoršie, cez vytrvanie v najťažších chvíľach behu, až po nájdenie zmyslu celého vášho behania... Brendan Leonard s čitateľom prejde (a prebehne) všetky aspekty začínania a udržiavania dobrého vzťahu s behom.

Nájsť dôvod, prečo beháme/beháte - už to je úspechom „Keď mám pocit, že je toho na mňa v živote priveľa alebo som príliš zaneprázdnený, aby som išiel behať, idem aj tak, lebo viem, že sa vždy stanú dve veci:
Po piatich až desiatich minútach behu nepríjemné pocity zmiznú.Pätnásť minút po dobehnutí budem vidieť vo svete viac nádeje ako päť minút pred začiatkom. Ak by som z behu mal len túto jedinú výhodu, stále by to stálo za to.“