Vydavateľ: Stonožka
ISBN: 9788055177830
Poč.strán: 296
Rok vydania: 2021
Väzba: viazaná
Formát: 148x203
Jazyk: slovenský
Pridané: 03.09. 2021

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 11,85 €
Naša cena: 8,50 €
Zľava: 28%

Pinky

Autor: Kadohata Cynthia

Kniha je v kategórii: Deti do 12 rokov
Čo všetko dokáže jedno malé prasiatko?Každý z Becciných troch jedenásťročných bratov je na niečo macher, no Becca nevyniká vôbec v ničom. Jedného dňa však zazrie pri ceste malé choré prasiatko a všetko sa zrazu zmení. Becca si prasiatko privlastní a dá mu meno Pinky. A nechce sa oň s nikým deliť!
Pinky hneď pochopí, že patrí iba Becce. No čím je Pinky väčšia a mocnejšia, tým horšie lotroviny vystrája.
No záleží na zničenej kuchyni, rozbitých dverách a vydrancovanom obchode s potravinami, keď ste si konečne našli najlepšiu kamarátku?Cynthia Kadohata je japonsko-americká spisovateľka, ktorej tvorba je určená všetkým vekovým kategóriám. Napísala niekoľko románov pre dospelých, preslávila sa románom pre mladých dospelých, ale vyšlo jej už aj niekoľko kníh pre deti a mládež. Za svoju tvorbu získala viacero významných ocenení.
Cynthia žije v Kalifornii s dvoma ľuďmi, dvoma psami, dvoma jaštericami, no prasiatko nemá ani jedno, hoci pri písaní Pinky sa do prasiatok zaľúbila.Marianna Raslin je uznávanou izraelskou ilustrátorkou a animátorkou. Odjakživa milovala prasiatka a rada ich kreslí, takže ponuke ilustrovať Pinky nevedela odolať. Ak práve nevytvára obrázky nezbedných prasiatok, ilustruje iné knihy.Pre čitateľov od 7 rokovZ anglického originálu preložila Zdenka Buntová.