Láska cez mreže - Simona Borženská
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Equilibria
ISBN: 9788081432897
Poč.strán: 144
Rok vydania: 2021
Väzba: viazaná
Formát: 163×235
Jazyk: slovenský
Pridané: 02.08. 2021

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 15,90 €
Naša cena: 11,90 €
Zľava: 25%

Láska cez mreže - Simona Borženská

Autor: Vancáková Soňa

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Simona Borženská je dcéra Dušana Borženského (prezývaného Borža), ktorý bol v minulosti označovaný za mafiánskeho bosa košického podsvetia.
Za spolupáchateľstvo v prípade troch vrážd si odpykával 23-ročný trest odňatia slobody. Boržovi počas výkonu trestu bola diagnostikovaná rakovina. Po 21 rokoch strávených vo väzení podľahol onkologickému ochoreniu 17. mája 2021.
Boržova dcéra Simona v knihe odpovedá na otázky týkajúce sa svojho detstva i mladosti. Otca zažila na slobode do veku troch rokov. Základ rozhovorov tvorí Simonino prežívanie vzťahu k otcovi počas 21 rokov vo väzení. V knihe nájde čitateľ odpovede na otázky, čo prežíva dieťa, ktorého otec je označovaný za bosa mafie a je odsúdený na dlhé roky väzenia. S akým postojom spoločnosti sa dcéra Boržu stretávala a čo všetko musela znášat pre otcovu kriminálnu minulosť ? Simona úprimne odkrýva svoje myšlienky, city a túžby vo vzťahu k otcovi, ktorého napriek všetkému veľmi milovala. Otvorene hovorí o utrpení, ktoré prežívala ona i jej otec počas ich dlhého odlúčenia. Opisuje, s akou odhodlanosťou zaňho bojovala a čo všetko preňho robila, keď zomieral na rakovinu vo väzení.