Príroda, spoločnosť, technológie
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Wolters Kluwer
ISBN: 9788057103721
Poč.strán: 212
Rok vydania: 2021
Väzba:
Formát: 150x211
Jazyk: slovenský
Pridané: 11.06. 2021

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 19,30 €
Naša cena: 15,80 €
Zľava: 18%

Príroda, spoločnosť, technológie

Možné scenáre budúcnosti

Autor: Kolektív

Kniha je v kategórii: Výskum a iné
Aký bude „nový svet“, na ktorý sa neodvratne transformuje svet, v ktorom žijeme dnes?
Monografia „Príroda – spoločnosť – technológie. Možné scenáre budúcnosti“ reaguje na prírodné, geopolitické a technické zmeny, ktoré zásadne a neodvratne ovplyvnia reálnu podobu budúcnosti. Zameriava sa na kľúčové fenomény zmien a načrtáva pohľad na budúcnosť z hľadiska celostného prístupu ku kľúčovým procesom a ich vzájomnej prepojenosti.
Autori publikácie prinášajú niekoľko pohľadov na celé spektrum zmien a dávkujú ich čitateľovi postupne. Od zmien prírodného prostredia prechádzajú cez bezpečnostné protokoly v prírode až po načrtnutie architektúry procesov a ich prepojenie na vývoj prírodného prostredia, jeho zmeny a možné dosahy. Následne sa venujú architektúre spoločnosti budúcnosti pod vplyvom digitalizácie, virtualizácie a umelej inteligencie.
Cieľom monografie nie je čitateľa vystrašiť, ale poukázať na potrebu pochopenia zmien ľudskej spoločnosti v ich multidimenzionalite, nielen v rovine jednoduchých vysvetlení, a vyvolať tak diskusiu o nevyhnutnosti zmeny nášho myslenia a nájdenia novej rovnováhy človeka s prírodou.