Informatika kniha 1 + 2
Kniha je vypredaná Možné uplatniť dotáciu MŠSR
Vydavateľ: Enigma Publishing
ISBN: 9788081330710
Poč.strán: 480
Rok vydania: 2019
Väzba: brožovaná
Formát: 160x235
Jazyk: slovenský
Pridané: 17.03. 2008

Kniha je vypredaná.

Naša cena: 21,40 €

Informatika kniha 1 + 2

Autor: Skalka Ján

Séria obsahuje 2 knihy (288 + 192 strán + dvojfarebné)
Informatika prvá časť sumarizuje obsah tém zameraných na reprezentáciu informácií a ich spracovanie v špecializovaných aplikáciách, hardvér, softvér, počítačové siete, internet, komunikáciu a spoluprácu v prostredí sietí, ako aj základné atribúty informačnej spoločnosti.
Informatika druhá časť je venovaná programovaniu a algoritmickému riešeniu úloh v jazyku Pascal, v prostredí Lazarus.
Vývojové prostredie Lazarus predstavuje populárnu a na slovenských školách rozšírenú open-source platformu pre vývoj aplikácií v jazyku Free Pascal. Je plnohodnotným nástrojom pre tvorbu graficky príťažlivých aplikácií pre Windows a poskytuje žiakom možnosť vytvoriť profesionálne vyzerajúcu aplikáciu vo veľmi krátkom čase.
Inštalačný balík Lazarus nájdete na https://www.lazarus-ide.org/

Kniha je určená záujemcom o súhrnné a ucelené vedomosti z oblasti informatiky. Bola vytvorená v prvom rade pre študentov končiacich strednú školu a pripravujúcich sa na maturitu či na prijímacie skúšky na vysoké školy. Svojím obsahom je však natoľko komplexná, že poskytne dostatok informácií i čitateľom, ktorí už školské lavice opustili, alebo by si prostredníctvom nej chceli doplniť vedomosti v nižších ročníkoch stredných i VYSOKYCH škôl.