Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055174303
Poč.strán: 368
Rok vydania: 2020
Väzba: viazaná
Formát: 137x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 26.11. 2020

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 13,83 €
Naša cena: 10,05 €
Zľava: 27%

Reťaz

Autor: McKinty Adrian

Kniha je v kategórii: Detektívky
Rozvedená Rachel Kleinová sa ocitne v hľadáčiku geniálnych zločincov. Ak chce zachrániť svoju jedinú dcéru, musí spáchať ťažký zločin.
Každý rodič to pozná – ráno odvezie dieťa na zastávku a venuje sa iným povinnostiam. Stačí však jeden hovor z neznámeho čísla a všetko sa razom zmení. Neznáma žena Rachel oznámi, že jej dcéra Kylie je spútaná na zadnom sedadle a smeruje na neznáme miesto. Ak ju chce ešte niekedy vidieť, musí do bodky dodržať inštrukcie, zaplatiť výkupné a uniesť ďalšie dieťa. Nie je to obyčajný únos – aj volajúca je matka, a ak sama neurobí, čo jej prikázali, príde o syna.
Nie ste prvá a ani posledná. Odteraz je Rachel ohnivkom reťaze, nekonečnej dômysel¬nej postupnosti, ktorá robí z obetí zločincov a niekoho ďalšieho rozprávkovým boháčom. Pravidlá sú jednoduché, morálny tlak neznesiteľný, postup prostý: zožeňte peniaze, náj¬dite obeť a potom urobte, čo ste ešte pred dvadsiatimi štyrmi hodinami považovali za nemožné. Reťaz vie, že rodičia spravia pre svoje dieťa čokoľvek. A únos je iba začiatok.Z anglického originálu The Chain (Mulholland Books, New York 2019) preložil Matúš Kyčina.
Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.