Vydavateľ: Inaque.sk
ISBN: 9788082070760
Poč.strán: 152
Rok vydania: 2020
Väzba: viazaná
Formát: 135x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 15.05. 2020

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 13,99 €
Naša cena: 10,90 €
Zľava: 22%

Čierne šaty s perlami

Autor: Weinzweig Helen

Kniha je v kategórii: Romány
Skvelá zabudnutá feministická klasika, v ktorej sa rodinná dráma preplieta s medzinárodnými intrigami.

Románik medzi Shirley a Coenraadom trvá už desiatky rokov, ale jej túžba po ňom je stále rovnako mocná ako na začiatku. Shirley je žena v domácnosti z Toronta, Coenraad pracuje pre medzinárodnú organizáciu známu iba ako Agentúra. Stretávajú sa v Tangeri, Hongkongu či Ríme a schôdzky si dohadujú pomocou zložitého kódu poznámok prepašovaných do časopisu National Geographic. On ju spoznáva podľa jej kostýmu: elegantných čiernych šiat a perlového náhrdelníka, sám však svoj vzhľad neustále mení. No niečo sa stalo, ich kód odhalili a Coenraad pošle Shirley, ktorá radšej vystupuje pod menom Lola Montezová, do Toronta, na posledné miesto, kam by chcela ísť. Pátranie po milencovi ju zavedie na miesta, kde prežila svoje detstvo v chudobe, až sa napokon dostane k sebe domov, kde zloží perly a vymení čierne šaty za hodvábne žiarivých farieb.

Weinzweigovej absurdistický prístup k existenčnému románu ukotvenému v ženskej skúsenosti by mal byť povinným čítaním.
Emily M. Keeler, National Post

Helen Weinzweig je zručná spisovateľka a má výborný zmysel pre načasovanie. Keď sa rozprávačka konečne vymaní z nočných môr a planých snov, uveríme jej následný šťastný koniec.
The New Yorker

Helen Weinzweig je originálna, používa prekvapivý a kultivovaný jazyk, jej príbeh dojíma ako druhá šanca. Čierne šaty s perlami je portrét šialenstva a pôžitku, je citlivý, zábavný, jedinečný.
Alice Hoffman