Kniha je vypredaná.
Vydavateľ: Fortuna Libri
ISBN: 9788081428265
Poč.strán: 328
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 173x240
Jazyk: slovenský
Pridané: 17.04. 2019
ISBN: 9788081428265
Poč.strán: 328
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 173x240
Jazyk: slovenský
Pridané: 17.04. 2019
Bežná cena: 19,90 €
Naša cena: 14,90 €
Zľava: 25%
Naša cena: 14,90 €
Zľava: 25%
Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni
Autor: Bednářová Jaroslava
Kniha je v kategórii: Ostatné - lekárska
Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – táto nevšedná kniha vás presvedčí o tom, že tieto dve spojenia neodmysliteľne patria k sebe.
Mnohých z vás určite prekvapí, že:
KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke.
MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár
„škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára.
CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa.
MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová.
ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky.
Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.
Mnohých z vás určite prekvapí, že:
KOZONOHA HOSTCOVÁ nie je iba nepríjemná burina v záhrade, ale aj tradičný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chválila už slávna abatiša Hildegarda z Bingenu. Navyše si na nej môžeme pochutiť v polievke, vo fašírkach alebo v nátierke.
MELÓN nepatrí iba do žalúdka, ale slúži aj ako skrášľovací prostriedok na tvár
„škaredých slečien, pretože prirodzene krásne to nepotrebujú“, ako hovorí P. O. Mattioli, autor známeho herbára.
CHMEĽ nie je iba zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale kedysi sa mladé chmeľové výhonky na jar predávali na trhoch a pripravovali ako špargľa.
MALINY odporúčal na liečenie rozličných neduhov už autor prvého slovenského Zelinkára Juraj Fándly a v prvej slovenskej kuchárskej knihe ich s obľubou používal aj Ján Babilon a neskôr i Terézia Vansová.
ĎATELINA nie je iba krmovina, ale aj surovina na kvetový med či súčasť chutnej zdravej polievky.
Keď sa pretne svet starých apatiekarov a lekárov so svetom kuchárov, botanikov a maliarskych majstrov, výsledkom je kniha pre všetkých maškrtníkov a zároveň ctiteľov rastlinnej ríše.