Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní
Vydavateľ: Eko-konzult
ISBN: 9788080792770
Poč.strán: 280
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 197x275
Jazyk: slovenský
Pridané: 22.01. 2019
ISBN: 9788080792770
Poč.strán: 280
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 197x275
Jazyk: slovenský
Pridané: 22.01. 2019
Bežná cena: 11,00 €
Naša cena: 8,25 €
Zľava: 25%
Naša cena: 8,25 €
Zľava: 25%
Utajovaná história slovenskej kuchyne
Autor: Ihring Róbert
Kniha je v kategórii: Historická faktografia
Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich
predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to
nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola
iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice. Ani
legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol
bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny
gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to
popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia
obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty?
Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku
moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár?
Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski
moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský
vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj
exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu
domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok
národného sebavedomia? Prvá kniha o aristológii v slovenčine, bohato
farebne ilustrovaná.