Kniha je skladom,
zasielame obratom.
Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s.
ISBN: 9788082540843
Poč.strán: 64
Rok vydania: 2023
Väzba: brožovaná
Formát: 165x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 19.10. 2023
ISBN: 9788082540843
Poč.strán: 64
Rok vydania: 2023
Väzba: brožovaná
Formát: 165x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 19.10. 2023
Bežná cena: 12,95 €
Naša cena: 9,70 €
Zľava: 25%
Naša cena: 9,70 €
Zľava: 25%
Pečieme na sviatky bez lepku
Autor: Olejarova Katarina
Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Vyhýbate sa lepku, ale túžite po nadýchaných sviatočných koláčoch?
Táto malá šikovná kuchárka je plná skvelých receptov bez lepku, vďaka
ktorým budú vaše sviatočné dni ešte sladšie, voňavejšie a chrumkavejšie.
Nájdete v nej tradičné recepty, ale aj skvelé nové koláčiky, ktoré si
môžete pripraviť kedykoľvek, nielen na sviatky. Od lineckého pečiva, cez
medovníky, orechové, mandľové, čokoládové, škoricové, marcipánové,
mrkvové či lekvárové, budete môcť napiecť a vychutnať bez obáv o zdravie
akékoľvek sviatočné dobroty.UkážkaMandľové guľôčky so sušenými marhuľami Čas prípravy: 40 minút
Suroviny na 24 kusov
150 g sušených marhúľ
150 g olúpaných mandlí
150 g strúhaného kokosu
100 g medu
1 lyžička vanilkovej esencie
Na obalenie:
čokoládová poleva
pražené mandľové plátky
kakao
strúhaný kokos
nasekané orechy či pistácie
drvené lyofilizované malinyPostup:
1 Marhule prepláchneme teplou vodou a namočíme do studenej vody asi na 4 hodiny. Potom ich scedíme a pomelieme na strojčeku na mäso spoločne s olúpanými mandľami.
2 Do hmoty pridáme kokos, med a vanilkovú esenciu. Prepracujeme na pevnú hmotu a rozdelíme na 24 kúskov.
3 Z každého kúska hmoty vymodelujeme guľôčku a necháme ich schnúť asi hodinu pri izbovej teplote.
4 Nakoniec guľôčky namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a povrch posypeme polámanými mandľovými lupienkami. Alebo guľôčky obalíme v nasekaných orechoch, kokose, kakaovom prášku či v kúskoch mrazom sušených malín.
Suroviny na 24 kusov
150 g sušených marhúľ
150 g olúpaných mandlí
150 g strúhaného kokosu
100 g medu
1 lyžička vanilkovej esencie
Na obalenie:
čokoládová poleva
pražené mandľové plátky
kakao
strúhaný kokos
nasekané orechy či pistácie
drvené lyofilizované malinyPostup:
1 Marhule prepláchneme teplou vodou a namočíme do studenej vody asi na 4 hodiny. Potom ich scedíme a pomelieme na strojčeku na mäso spoločne s olúpanými mandľami.
2 Do hmoty pridáme kokos, med a vanilkovú esenciu. Prepracujeme na pevnú hmotu a rozdelíme na 24 kúskov.
3 Z každého kúska hmoty vymodelujeme guľôčku a necháme ich schnúť asi hodinu pri izbovej teplote.
4 Nakoniec guľôčky namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy a povrch posypeme polámanými mandľovými lupienkami. Alebo guľôčky obalíme v nasekaných orechoch, kokose, kakaovom prášku či v kúskoch mrazom sušených malín.