Vydavateľ: Citadella
ISBN: 8586024410503
Poč.strán: 1529
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát:
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.09. 2022

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 17,49 €
Naša cena: 13,10 €
Zľava: 25%

Kolekcia kníh z Citadelly - Naštartuj sa

Komplet 6 kníh

Autor: kolektív

Kniha je v kategórii: Rozvoj osobnosti
Knihy, ktoré sa nachádzajú v kolekcii:
Odvaha byt tvorivy
Originalni
Pribeh studia Pixar
Tu a teraz
Veget
Vzacny dar

Originalni:
Autor medzinárodného bestselleru Dávať a brať a najmladší profesor na prestížnej škole podnikania vyvracia mýtus, že najúspešnejší podnikatelia sú rodení vodcovia, ktorí sa bezhlavo vrhajú do rizika. Kniha Originálni čitateľom ukáže, ako môže ktokoľvek rozoznať dobrý nápad, úspešne prezentovať svoj návrh na zlepšenie a všimnúť si príležitosti na zavedenie zmeny. Načerpajte inšpiráciu od úspešného podnikateľa, ktorý vo svojich prezentáciách zdôrazňuje, prečo by potenciálni záujemcovia nemali investovať do jeho podniku, od zamestnankyne vo firme Apple, ktorá sa postavila Stevovi Jobsovi z troch úrovní nižšie, od miliardára a finančného mága, ktorý dáva padáka zamestnancom, lebo ho nevedia skritizovať, a od manažéra televíznej stanice, ktorý zachránil seriál Seinfeld pred dlážkou strižne. Táto kniha vám poskytne cenné rady a dodá odvahu, aby ste bojovali za svoje nápady a zlepšili svet okolo seba.

Príbeh štúdia Pixar
Lawrence Levy je niekdajší právnik a riaditeľ zo Silicon Valley, ktorého v roku 1994 osobne prijal Steve Jobs na miesto finančného riaditeľa a člena úradu prezidenta Pixar Animation Studios. Levy mal na starosti podnikateľskú stratégiu a IPO Pixaru a riadil transformáciu Pixaru zo stratovej spoločnosti, ktorá sa zaoberala grafikou, na štúdio zábavného priemyslu v hodnote mnohých miliárd dolárov. Neskôr sa stal v Pixare členom predstavenstva. Potom Levy z firmy odišiel, aby sa mohol venovať štúdiu východnej filozofie a meditácie a ich významu pre súčasný život. Teraz o tejto téme píše a prednáša. Aby sa mohol tejto práci venovať, podieľal sa na založení nadácie Juniper (www.juniperpath.org). Levy je pôvodom z Londýna, no vzdelanie získal na Indianskej univerzite a Harvardovej právnickej škole. S manželkou Hillary žijú v kalifornskom meste Palo Alto.

Vzacny dar
Vzácny dar nemá nič spoločné so želaním...
Keď budeš mať ten Vzácny dar, budeš dokonale spokojný tam, kde si...
Bohatosť Vzácneho daru,vychádza z jeho vlastného zdroja...
Vzácny dar nie je niečo, čo ti niekto dáva...
Je to niečo, čo dávaš sám sebe...

Veget
„Máte pocit, že vám sústavne to podstatné uniká pomedzi prsty? Že váš život riadi roztržitosť? Cítite sa podobne ako my novinári, ktorí sa každé ráno vrhajú do prúdu správ, preorávajú stovky e-mailov, pregooglovávajú a preklikávajú sa sieťou, pomedzi nádychy rýchlo telefonujú a večer si vyčerpane kladú otázku, čo vlastne celý deň robili? Potom je tu aspoň slabá útecha: nie ste sami.
Pretože žijeme, ako to diagnostikujú sociológovia, v „zrýchľujúcej sa spoločnosti“, v ktorej sa pocit uštvanosti stal trvalým stavom; výkon je postavený nadovšetko, ničnerobenie a bezcieľne zaháľanie je považované za neproduktívne plytvanie (životného) času.“
autor Ulrich Schnabel
Ak ste dospeli k takémuto pocitu, vedzte, že v tejto knihe vás autor naučí, akým spôsobom si nájsť čas na záhaľku a ničnerobenie. Akým spôsobom skvalitniť svoj súkromný a zároveň pracovný život. Pretože ako dokazuje veda, záhaľčivé stavy ako spánok, meditácia alebo prosté „z okna pozeranie“ v nijakom prípade nie sú strateným časom. Naopak, podporujú nielen zdravie a kreativitu, ale v konečnom dôsledku aj výkonnosť. Prečo sa nenaučiť leňošiť?

Tu a teraz
Tu a teraz vás inšpiruje, aby ste pristupovali k svetu s väčšou zvedavosťou, nachádzali v každodennom živote chvíle bdelej pozornosti a zároveň popustili opraty svojej tvorivosti.
• Po precvičovaní Tu a teraz sa zlepšia vaše schopnosti pozorovať, skúmať a kultivovať, budete si lepšie uvedomovať silu vlastných zmyslov, myšlienok a emócií.
• Precvičujte si meditáciu spolu s audionahrávkou I am here now, ktorú vedie medzinárodne uznávaná učiteľka bdelej pozornosti Tara Brachová.
• Používajte praktické poznámky, zaznamenajte si do nich všetko, čo objavíte a na čo prídete.

Odvaha byť tvorivý
Vo svojej knihe Božská mágia som hovorila o tom, že v sebe máme mužskú aj ženskú tvorivú