Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055184074
Poč.strán: 344
Rok vydania: 2022
Väzba: viazaná
Formát: 145x227
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.05. 2022

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 18,83 €
Naša cena: 13,70 €
Zľava: 27%

Kancelárka

Autor: Marton Kati

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Angela Merkelová bola odjakživa outsiderka. Ako dcéra kňaza vyrastala v Sovietmi okupovanom východnom Nemecku, v mladosti pracovala ako chemická výskumníčka a do politiky vstúpila až po páde Berlínskeho múru. A predsa sa o pätnásť rokov stala nemeckou kancelárkou a čo¬skoro aj neoficiálnou vodkyňou západného sveta.
Uznávaná spisovateľka Kati Marton sa po¬dujala objasniť záhadu tohto nevídaného vzostupu. Vďaka výnimočnému prístupu ku kancelárkiným najbližším spolupracovníkom a čerstvo zverejneným dokumentom opisuje jedinečnú politickú genialitu, ktorá je tajomstvom Merkelovej úspechu. Niet iných moderných lídrov, ktorí by tak zručne čelili autoritárskej agresivite, presadili odvážne spoločenské opatrenia a v období ¬čoraz polarizovanejších krajín by pokojne zjednotili celý kontinent. Šikovne dostávala politikov pevnej ruky ako Putina či Trumpa tam, kde ich potrebovala, a mala čo robiť s prekvapivo komplikovanými vzťahmi so spojencami, ako bol Obama a Macron.
Táto žena, ktorá si až úzkostlivo stráži svoje súkromie, je vzorom pre každého, kto má ambíciu získať a udržať si moc a zároveň zostať verný svojim morálnym hodnotám. Kancelárka vrhá svetlo na jednu z najvýnimočnejších žien našich čias a je zároveň strhujúcim politickým životopisom, intímnym ľudským portrétom a veľavravným pohľadom na politické líderstvo v akcii.Z anglického originálu The Chancellor (Simon & Schuster, USA 2021) preložil Peter Tkačenko.