Vydavateľ: Dixit
ISBN: 9788089662364
Poč.strán: 264
Rok vydania: 2021
Väzba: brožovaná
Formát: 135x175
Jazyk: slovenský
Pridané: 17.02. 2021

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 13,95 €
Naša cena: 10,45 €
Zľava: 25%

Generál Milan Lučanský

Kto bol a prečo zomrel

Autor: Murín Gustáv

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Nečakaná a vo svojej podstate záhadná (keďže až do poslednej chvíle oficiálnymi vyhláseniami zamlžovaná) smrť generála Milana Lučanského hlboko zasiahla slovenskú spoločnosť. Prejavilo sa to v okamžitom hnutí "AllforMilan" a spoluúčasti nielen verejnosti, ale aj jeho kolegov na uctení si jeho pamiatky natruc režimu, v ktorého rukách skonal.
Autor tejto knihy spoznal generála Lučanského v auguste 2010 za neobvyklých okolností, keď bol Lučanský ako elitný policajný vyšetrovateľ spolu s inými kolegami použitím intríg doslova vyštvaný do civilu dvojicou Lipšic - Spišiak. V takých chvíľach sa nikto na nič nehrá. Vtedy vznikol rozhovor, ktorý nájdete aj v tejto knihe.
Po zmene vlády sa Milan Lučanský vrátil do vysokých policajných funkcií a opäť sa s autorom stretli na príprave série televíznych dokumentov "Mafiáni" (RTVS, 2016), v ktorých aj účinkoval. Bol to vzor nepodkupného policajta a príklad priamočiaro konajúceho chlapa v uniforme. O tomto mimoriadne statočnom policajtovi a jeho nešťastnom konci života je táto kniha...