Vydavateľ: N Press, s.r.o.
ISBN: 9788099925787
Poč.strán: 224
Rok vydania: 2021
Väzba: viazaná
Formát: 140x215
Jazyk: slovenský
Pridané: 09.02. 2021

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 14,90 €
Naša cena: 11,15 €
Zľava: 25%

Kresťanstvo

Dejiny náboženstva, ktoré zmenilo svet

Autor: Schnurr Eva-Maria

Kniha je v kategórii: História, mýty
Stručné dejiny najväčšieho svetového náboženstva aj pre neveriacich
Kresťanstvo vzniklo ako židovská sekta a uprostred sveta antických bohov nezadržateľne rástlo: pôvodne na štátny kult starého Ríma, neskôr na najrozšírenejšiu konfesiu na svete.
Čo bolo na kresťanstve po celé tie storočia také príťažlivé?
Ako sa mu napriek všetkým tým bojom proti kacírom a štiepeniam podarilo udržať jadro svojho učenia o spasení?
A prečo sa kresťanstvo stalo jedným z hlavných faktorov európskej identity?

Historická identita Európy je spätá s kresťanstvom, ktoré výrazne ovplyvnilo jej myslenie, hodnoty a kultúru. Táto kniha ponúka rôzne pohľady na viac než dvetisíc rokov trvajúce dejiny náboženstva, ktoré zmenilo svet. Jej ambíciou je pochopiť vznik a rozvoj kresťanstva v kontexte historických procesov, politických a mocenských pohybov v minulosti, ako aj cez individuálne príbehy a subjektívnu reflexiu kresťanskej viery. Publikácia zároveň prekračuje historické rámce smerom k súčasnosti. Okrem iného si všíma pozíciu kresťanského náboženstva v aktuálnom spoločenskom dianí, a to aj v širších geopolitických súvislostiach.
Autori nemeckého magazínu Der Spiegel, cirkevní historici a teológovia dokázali dve tisícročia vzostupu, reforiem, ale aj tápaní a slepých chodníčkov zhutniť do knihy zrozumiteľnej každému.

Eva-Maria Schnurr (1974) je redaktorkou magazínu Der Spiegel, od roku 2017 zodpovedá za knižnú edíciu Dejiny. Po ukončení doktorandského štúdia histórie písala napríklad pre týždenníky Die Zeit a Stern. Je editorkou viacerých kníh, medzi inými Englands Krone (Anglická koruna, 2014), Das Christentum (Kresťanstvo, 2018) a Als Deutschland sich erfand (Keď sa vymýšľalo Nemecko, 2019).