Vydavateľ: PRO
ISBN: 9788089057719
Poč.strán: 224
Rok vydania: 2018
Väzba: viazaná
Formát: 170x240
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.02. 2018

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 5,50 €
Naša cena: 4,10 €
Zľava: 25%

Slovensko-anglická terminológia verejného zdravotníctva II

Slovak-english terminology of Public Health II + Who-is-Who in public I

Autor: Klement Cyril

Kniha je v kategórii: Ostatné - lekárska
Publikácia dopĺňa rovnomennú prvý diel vydaný v roku 2016. Je určená odborníkom zaoberajúcim sa problematikou zdravia obyvateľstva a svojim záberom vypĺňa veľkú medzeru v domácej odbornej literatúre.

Pomáha správne interpretovať a používať vybrané definície v oblasti verejného zdravotníctva, epidemiológie, hygieny životného prostredia a výživy, hygieny detí a mládeže, vakcinológie, virológie, preventívneho pracovného lekárstva a toxikológie, ochrany zdravia pred žiarením, civilnej obrany a krízového manažmentu, ale aj súvisiacich laboratórnych disciplín, chemických analýz, molekulárnej biológie a mikrobiológie. Komplexnosť publikácie umocňujú heslá z oblasti štatistiky, ekonómie, práva či informačných technológií, ktoré súvisia s verejným zdravotníctvom a jeho medzinárodným charakterom.

Unikátne je tiež uvedenie slovensko-anglických terminologických ekvivalentov. Anglická terminológia poskytuje základ slovníka pre mnohých pracovníkov verejného zdravotníctva, ktorí prichádzajú do kontaktu s medzinárodnými organizáciami.

Viac ako 2 400 hesiel prvej časti projektu teraz doplnilo vyše 720 hesiel druhej časti. Čitatelia v knihe nájdu aj jedinečný súbor 120 profilov významných osobností medicíny a verejného života od Hippokrata po nedávnu minulosť. Heslá sú spracované stručnou, ale výstižnou formou, so zameraním na modernú odbornú terminológiu.