Ľudovít a Zélia Martinoví
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Live AID International
ISBN: 9788097283544
Poč.strán: 164
Rok vydania: 2017
Väzba: brožovaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 08.01. 2018

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 9,80 €
Naša cena: 7,35 €
Zľava: 25%

Ľudovít a Zélia Martinoví

Rodičia sv. Terézie z Lisieux po ceste k obyčajnej svätosti

Autor: Mongin Héléne

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Dňa 13. júla 1858 sa Ľudoví Máriin oženil so Zéiiou Guérinovou v kostole Panny Márie v Aiencone. On má tridsaťštyri a ona dvadsaťšesť; poznajú sa iba tri mesiace, ale ani na okamih nepochybujú, že ich manželstvo je Božou vôľou. Pritom to nebolo manželstvo, po čom tieto dve horlivé srdcia túžili od útlej mladosti. Boh ich však povolal k inej forme svätosti,

Spájala ich neskalená láska a stali sa rodičmi deviatich detí; jedným z nich bola svätá Terezka, ktorú pápež Pius X. označil za najväčšiu sväticu moderných čias". V roku 2015 Cirkev po prvý raz v dejinách svatořečila manželský pár a teraz nám ho predkladá ako mimoriadne svedectvo pre dnešnú dobu. Kto boli títo rodičia, ktorých vlastná dcéra považovala za hodnějších neba než zeme"?

Uvedený farbistý životopis ponúka skutočné stretnutie s dvoma výnimočnými osobami, ktoré spojila starostlivosť Prozreteľnosti. Ich prekvapivo moderný životný príbeh je plný nežnej a zároveň hrdinskej ľudskosti. Uprostred bežných námah, skúšok i radostí rodinného života nám manželia Martinovi ukazujú výnimočnú cestu neochvejnej dôvery a lásky k Bohu, ktorý je vždy na prvom mieste.