Vydavateľ: Citadella
ISBN: 9788081820861
Poč.strán:
Rok vydania: 2017
Väzba: brožovaná
Formát: 130x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 10.11. 2017

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 16,90 €
Naša cena: 12,65 €
Zľava: 25%

Emocionálna inteligencia

Autor: Goleman Daniel

Kniha je v kategórii: Psychológia
Uznávaný a obdivovaný bestseller.
Na celom svete sa predalo viac ako 5 miliónov výtlačkov.

Je IQ osud? Ani zďaleka nie natoľko, ako si myslíme. Svetovo uznávaný bestseller Daniela Golemana prináša dôkazy, že náš pohľad na ľudskú inteligenciu je príliš zúžený, nevšímame si celý rad významných schopností, ktoré sú nesmierne dôležité pre životný úspech. Dnes je pojem „emocionálna inteligencia“ bežnou súčasťou nášho jazyka.

Na základe nových výskumov mozgu a správania Goleman predstavuje faktory, vďaka ktorým sa ľuďom s vysokým IQ v živote nedarí a ľuďom s nižším intelektom sa darí prekvapujúco dobre. Tieto faktory – medzi ne patrí sebauvedomenie, sebadisciplína a empatia – spolu predstavujú iný pohľad na inteligenciu a nie sú to vrodené vlastnosti. Hoci sa emocionálna inteligencia formuje skúsenosťami v detstve, môže sa rozvíjať a posilňovať aj v dospelosti a prinášať okamžité zlepšenia v oblasti zdravia, vzťahov a práce.

S novými informáciami, ktoré odrážajú výsledky najnovších výskumov, prináša toto vydanie knihy významnú aktualizáciu teórie emocionálnej inteligencie a odpovede na otázky, ktoré kládli poslucháči Golemanovi počas jeho prednášok po celom svete. Nová kapitola upozorňuje čitateľov na najdôležitejšie zdroje v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti výskumu emocionálnej inteligencie.

„Fascinujúce... vynikajúca kniha.“ – The New York Times
„Inteligentná, odvážna kniha... Golemanov zásadný prínos v oblasti vedy i zdravého rozumu.“ – Philadelphia Inquirer