Nedaj sa!
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: YOLi
ISBN: 9788055150604
Poč.strán: 456
Rok vydania: 2016
Väzba: brožovaná
Formát: 145x227
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.09. 2016

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 13,90 €
Naša cena: 10,40 €
Zľava: 25%

Nedaj sa!

Autor: Rowellová Rainbow

Kniha je v kategórii: Deti nad 12 rokov
Simon Snow je ten najhorší vyvolený, aký sa kedy objavil.
Prinajmenšom to tvrdí jeho spolubývajúci Baz. Baz je síce zlý upír a totálny idiot, no v tomto má zrejme pravdu.
Simon v podstate nevie pracovať s prútikom a pomerne často sa mu podarí niečo zapáliť. Jeho mentor sa mu vyhýba, frajerka sa s ním rozišla, po svete pobehuje netvor so Simonovou tvárou a požiera mágiu. Baz by mal z toho všetkého veľkú radosť, no hoci mal spolu so Simonom nastúpiť do posledného ročníka Watfordskej školy mágie, Simonov úhlavný nepriateľ sa ani neobťažoval ukázať.
Nedaj sa je príbeh o duchoch, o láske a o jednej záhade. Je v ňom zhruba toľko bozkávania a rozprávania ako v priemernom príbehu od Rainbow Rowellovej, no oveľa viac netvorov – na svoje si prídu aj fanúšikovia Harryho Pottera.Keď som dokončila Fanúšičku, dokázala som sa oslobodiť od Cath, jej frajera Leviho a ich sveta. Mala som pocit, že ich príbeh som už dopísala...
No nedokázala som sa oslobodiť od Simona.
Prostredníctvom iných hlasov som o ňom napísala veľa a ustavične som myslela na to, čo by som s ním urobila, keby bol v mojom príbehu, a nie v Cathinom či Gemminom.
Čo by som urobila so Simonom Snowom?
Čo by som urobila s Bazom? A Agathou? A Penny?
Čítala som mnoho príbehov o vyvolených – no ako by som napísala vlastný?
O tom je Simon Snow.Rainbow RowellováZ anglického originálu Carry On (St. Martin's Griffin, New York 2015) preložila Diana Ghaniová.