Vydavateľ: Premedia
ISBN: 9788081599682
Poč.strán: 200
Rok vydania: 2013
Väzba: brožovaná
Formát: 150x230
Jazyk: slovenský
Pridané: 12.12. 2013

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 12,95 €
Naša cena: 9,70 €
Zľava: 25%

Ako klameme - ostatných aj sami seba

Ostatných aj sami seba, keď sa pokúšame schudnúť, nosíme značkové výro...

Autor: Ariely Dan

Kniha je v kategórii: Rozvoj osobnosti
Odborník na ľudskú iracionalitu sa vo svojej najnovšej knihe zameral na to, ako a prečo klameme – nielen ostatných, ale aj sami seba. Odpovedá na mnohé otázky:- Nakoľko nás ovplyvňuje šanca, že nás pri tom chytia?
- Robí náboženstvo ľudí lepšími alebo horšími?
- Prečo toľko pokusov schudnúť končí fiaskom?
- Robí nás spolupráca s inými ľuďmi poctivejšími?
- Viedla nečestnosť až k finančnej kríze?Autor opisuje, ako sa neetické správanie prejavuje v osobnom aj pracovnom živote a politike, a ako nás všetkých ovplyvňuje, hoci sa sami neraz považujeme za mimoriadne morálnych. V neposlednom rade však Ariely rozpoznáva aj to, vďaka čomu sa správame poctivo a ako by sme tento prístup mohli rozšíriť v každodennom živote. Pádne zistenia z jeho osobného života aj z laboratórnych experimentov zmenia to, ako sa pozeráte na seba, svoje činy aj na ostatných ľudí. Hoci Ariely neptrí k naivným ľuďom, verí, že nás jeho kniha môže urobiť poctivejšími. V spoločnosti, kde sa menej kradne a ľudia si navzájom veria, sa žije lepšie. Hoci sa radi považujeme za vzor ľudskej poctivosti, nie je to pravda. Podvádza sa na najvyšších miestach aj na Wall Street, v škole aj v práci. Odborník na ľudskú iracionalitu sa vo svojej knihe zameral na to, ako a prečo klameme nielen ostatných, ale aj sami seba. Odpovedá na mnohé otázky:

-Nakoľko naše podvody ovplyvňuje šanca, že nás pri tom chytia?
-Čo oslabuje našu vôľu, keď sa pokúšame schudnúť?
-Ako firmy podporujú nečestnosť?
-Robí nás spolupráca s inými ľuďmi poctivejšími alebo naopak?
-Dokáže náboženstvo urobiť ľudí lepšími?

Autor opisuje, ako sa neetické správanie prejavuje v osobnom aj pracovnom živote a politike, a ako nás všetkých ovplyvňuje, hoci sa sami neraz považujeme za mimoriadne morálnych. V neposlednom rade však Ariely rozpoznáva aj to, vďaka čomu sa správame poctivo a ako by sme tento prístup mohli rozšíriť v každodennom živote. Pádne zistenia z jeho osobného života aj z laboratórnych experimentov zmenia to, ako sa pozeráte na seba, svoje činy aj na ostatných ľudí.